Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

– En viktig seier

Legepresident Marit Hermansen sier seieren i Arbeidsretten er viktig for hele fagbevegelsen.

Publisert: 2017-11-06 — 18.29 (Oppdatert: 2017-11-06 — 18.39)
Denne artikkelen er over fire år gammel.

Mandag ettermiddag ble det klart at Legeforeningen og Akademikerne helse vant frem mot Spekter i Arbeidsretten. Seieren var hårfin; flertallet på fire dommere ga legene medhold, mens tre av dommerne mente Spekter burde frikjennes.

– Det var en viktig seier for oss, Akademikerne og fagbevegelsen. Dette viser at Rikslønnsnemnda ikke kan videreføre så vide unntak fra arbeidsmiljøloven mot vår vilje

– Var utfallet overraskende?

– Nei. Vi har vist at det har vært sannsynligvis for at vi ikke skulle vinne fram, men vi har vært helt overbevist om at dette var den riktige veien. At Arbeidsretten har gitt oss medhold, mener vi er helt riktig.

– Mange er glade i dag
– Hvordan skal dere feire?

– Det er mye glede og entusiasme der ute, sosiale medier flommer over. Dette er veldig viktig for medlemmene våre, mange er glade i dag og skal nok feire dette. Vi har et stort arbeid foran oss og skal blant annet møte spekter i morgen tidlig.

Allerede tirsdag møter Spekter og Legeforeningen for å diskutere dommen og veien videre. I dommen fra Arbeidsretten går det frem at saken nå sendes tilbake til Rikslønnsnemnda for å finne en ny løsning.

– Nå må vi få tid til å lese dommen nøye og se hvordan vi skal forholde oss til dette. Det blir samtaler mellom partene nemnda om videre arbeid.

Selv om legene vant frem med at Rikslønnsnemndas kjennelse var ugyldig, så valgte retten å kjenne hele tariffavtalen ugyldig, noe Akademikerne ikke ønsket.

– Det viktigste er at dette er en seier for vårt syn, sier Hermansen.

Hun regner med at det blir kake på kontoret i morgen.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • Misfornøyd slave 07.11.2017 00.11.05

  Spekter burde nå forsøke å redusere lønna til leger, og argumentere med at samfunnet ikke har råd til å la leger jobbe mindre, og fortsatt ha god lønn. De fleste overlegene føler ikke at de har noe valg, de er bondefanget av jobben, dessuten er fastlege ikke et alternativ, vi vet alle at det er en drittjobb hvor det offentlige bare lesser mer og mer piss på hver enkelt fastlege-bitch. Derfor bør overlegelønna ned på 450 tusen. Den bør i hvert fall ikke ligge over hva en ingeniør tjener, det er galskap. Av og til tenker jeg at det burde vært mulig å få med en sosialøkonom til å skrive en slik kronikk i aftenposten og starte et lite helvete, gi alle overlegene fingern.

 • Sosialøkonom 07.11.2017 09.55.53

  Til misfornøyd slave... Jeg tror du har lite til ingen anelser om hvordan en overlege jobber. Du skal se at hvis lønna reduseres til 450 teoretisksett, slutter halvparten av overlegene å jobbe i det offentlige. Dyktige studentene vil ikke rekrutteres lengre, og samfunnets helsetjeneste vil ikke kunne takle mangel på legene. Overlegene vil etterhvert rekrutteres i private sykehus og da skal du se at minstelønna blir 3 millioner. Legene og overlegene i Norge tjener egentlig ikke nok for den jobben de gjør og det STORE ansvaret de har, ikke i nærheten av hva en ingeniør har. Skal du begynne å peke på lønn syns jeg at du burde se vekk fra legene men heller se eierne av de private selskapene i sosialtjenesten.

 • Espen Solberg 06.11.2017 22.01.27

  Gratulerer til alle! 5 uker med streik minnes nå med mer glede enn før ☺️

 • Anders P. 06.11.2017 21.33.10

  Hele tariffen ugyldig? Sweet, da er lønn opp til diskusjon og. Tenker rett skal være rett, og likt skal være likt. Gi meg samme lønnsøkning som AK Bratten fikk.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!