Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Ledelsen ved UiO stopper arbeidet ved klinikken til Psykologisk institutt

Ledelsen ved Universitetet i Oslo stopper virksomheten ved klinikken på Psykologisk institutt inntil videre – fordi det har kommet frem forhold som tyder på at klinikkdriften «ikke er i henhold til gjeldende lovverk.»  

Annons:
INSTITUTTET: Bildet viser Harald Schjelderups hus, hvor Psykologisk institutt holder til.
Foto: Franscesco Saggio / UIO

«Universitetsledelsen stopper inntil videre virksomheten ved klinikken ved Psykologisk institutt. I forbindelse med arbeidet med å innlede et samarbeid med Lovisenberg Diakonale sykehus om klinikkdrift, har det kommet frem forhold som kan tyde på at dagens klinikkdrift ved Psykologisk institutt ikke er i henhold til gjeldende lovverk,» skriver Universitetet i Oslo (UiO) i en nylig publisert pressemelding på sine nettsider.

Der melder universitetet at ledelsen har bedt om en «grundig juridisk vurdering av alle sider ved klinikkdriften ved Psykologisk institutt, og internrevisjonen ved UiO er varslet om saken. Endelige konklusjoner i saken må avvente de vurderingene som nå er igangsatt,» heter det i uttalelsen.

– Skal ikke være tvil
I pressemeldingen uttaler universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe at UiO ser alvorlig på saken. – Det skal ikke være noen tvil om at all virksomhet ved UiO er i samsvar med gjeldende lovverk. Universitetsledelsen følger opp saken i tett samarbeid med ledelsen ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet og Psykologisk institutt.

Universitetet skriver at det kommer utfyllende informasjon om saken så snart de igangsatte vurderingene er klare.

Dagens Medisin har vært i kontakt med kommunikasjonsavdelingen til Universitetet i Oslo for å få mer informasjon om hva saken dreier seg om. UiO opplyser at de avventer undersøkelsene som er igangsatt og har ikke ytterligere kommentar inntil videre.

 


 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   5 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Vi har problemer med kommentarfeltet vårt. Opplever du at kommentaren din har forsvunnet, er det ikke fordi vi har slettet den, men en feil med indeksen på nettsiden. Vi jobber med å reparere løsningen så fort som mulig. OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

STYRELEDEREN I HELSE NORD BLE TRUET

Iverksetter gransking etter trussel-saken 3

DATA FRA GLOBAL BURDEN OF DISEASE

– Har ikke tatt hjernesykdommer alvorlig nok

Vi besøkte det amerikanske toppsykehuset

Bli med inn på Mayo Clinic5

RAPPORT OM FASTLEGENES TIDSBRUK

Fastlegene reagerer på uttalelsene fra KS8

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!