FERSKING: Carl-Erik Grimstad (V) gjør seg klar til å entre Stortinget. Han vil jobbe med helse, og blir nytt medlem i Helse- og omsorgskomiteen. Foto: Per Corneliussen

Stortingets helsekomité: Disse er «inne»

En av de nye helsekomite-medlemmene blir etter alle solemerker Carl-Erik Grimstad (V).

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Denne uken jobber partiene med sammensettingen av Stortingets helse- og omsorgskomite.

– Ønsket meg inn
Carl-Erik Grimstad (V), Olaug Bollestad (Krf) og Kjersti Toppe (Sp) er blant representantene som med stor sannsynlighet blir medlemmer av komiteen.
Partiene er ennå ikke ferdige med å velge sine kandidater, men de tre er etter egne utsagn så å si inne. Bollestad har vært medlem og Toppe har vært første nestleder.

Carl-Erik Grimstad (65) var Venstres førstekandidat i Vestfold. Nå gleder han seg, men vil foreløpig ikke røpe hvilke helsesaker som opptar ham.

– Men jeg har ønsket meg inn i komiteen fullt og helt, sier Grimstad til Dagens Medisin.

Grimstad er førsteamanuensis  Han er medieforsker, forfatter, journalist og var soussjef ved Det kongelige slott fra 1990 til 1993.

Carl-Erik Grimstad er gift med Lottelise Folge som var ansvarlig redaktør i Dagens Medisin fram til 2011. Folge opplyser til Dagens Medisin at hun nå er i ferd med å fratre stillingen som redaktør for bladet Legekunsten, og at hun har startet i ny jobb i Norsk Pasientforening.

 Bollestad og Toppe
Også Olaug Bollestad KrF signaliserer til Dagens Medisin at hun er inne i komiteen.

Kjersti Toppe (Sp) sier til Dagens Medisin at hun ønsker seg inn, og at partiet skal ta stilling mandag.

– Jeg regner med å få støtte til det, sier hun.

Høyre og Frp er ikke klare med hvem som skal representere dem, men til Dagens Medisin sier både nåværende komiteleder Kari Kjønaas Kjos (FrP)  og medlem Bård Hoksrud (FrP) at de har helsekomiteen på ønskelista. I tillegg har Hoksrud samferdsel på sin liste, og Kjos kan tenke seg justis.

Arbeiderpartiet kunngjør sine representanter til komiteen tirsdag ettermiddag, opplyser Ap til Dagens Medisin.

Powered by Labrador CMS