– Bekymret på vegne av kreftsaken

Norsk sykepleierforbund mener Kreftforeningen må løse konflikten.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

– Denne saken blir stadig mer alvorlig, mener nestleder Solveig K. Bratseth i Norsk sykepleierforbund. Foto: Kristin Henriksen/Norsk sykepleierforbund

Nestleder Solveig K. Bratseth i Norsk sykepleierforbund sier hun reagerer sterkt på Kreftforeningens framstilling av konflikten med de streikende sykepleierne i et intervju i Dagens Medisin onsdag.

– Håkon Haugli og Abelia sier at vi stadig fremmer nye påstander når vi påpeker at denne konflikten handler om verdsettelse av sykepleiernes kompetanse. Dette er selvsagt ikke riktig.

– Sykepleierkompetansen og motpartens manglende respekt for denne har hele tiden vært viktig i denne saken, sammen med motpartens manglende respekt for opparbeidede rettigheter i arbeidslivet. Det har vi vært klare på hele tiden, sier Bratseth.

 – Vår dør er åpen
Hun sier hun også stusser på at Haugli «ber NSF tenke seg om og ta imot vår invitasjon om dialog.

– Vi har hele tiden sagt at vår dør er åpen og Kreftforeningen vet godt hva som skal til for å få en løsning på konflikten.

Bratseth uttaler at hun er oppriktig bekymret på vegne av kreftsaken hvis "Kreftforeningen ikke snart kommer på banen for å løse denne saken".

 - Denne saken blir stadig mer alvorlig ettersom pasienter, pårørende og etterlatte ikke får det tilbudet de er vant til på Kreftlinjen eller Varde-sentrene. Kreftforeningen er opptatt av å si at tjenestene er upåvirket av at spesialsykepleierne er ute i streik. Dette er en provoserende nedsnakking av betydningen av sykepleiernes kompetanse.

 – Vi får støtte
– Vi har fått støtte fra nær sagt et samlet organisert arbeidsliv i denne saken, organisasjoner med mer enn en million medlemmer har støttet oss i denne viktige kampen. Kreftforeningen bør gå i seg selv og spørre hvorfor. Når både Legeforeningen og trofaste givere sier at Kreftforeningen må ta til fornuft, så bør de lytte til signaler utenfor sin egen lille krets, sier hun.

Powered by Labrador CMS