Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Artikkelbilde

Vil gi fastlegene egen takst for å skrive ut digitalt pakkeforløp for kronikere

Venstre vil etablere et digitalt pakkeforløp for kronikere, som fastlegen kan skrive ut. 

Annons:

– Egenmålinger satt i system og oppfølging på avstand via et oppfølgingssenter er bra for den enkelte, som lærer mer om sin egen helse. Og bra for fastlegen og annet helsepersonell som får mer systematisk informasjon om pasienten over tid – som grunnlag for videre behandling.

Egen takst
Det sier Venstres helsepolitiske talsperson, Ketil Kjenseth.

– Fastlegen bør få en egen takst for å skrive ut digitalt pakkeforløp. Videre må Innovasjon Norges tilskuddsordning for Responssentre utvides, både i penger og mandat, mener Venstre og Kjenseth.

– Gevinst for kronikere
Han mener det særlig for kronikere vil være en stor gevinst ved at de får mer kunnskap om sin egen helse og hvilke tiltak de selv kan bidra med.

– Vi har mye å hente både på tidligere diagnose og preventive tiltak, sier Kjenseth og minner om WHOs verdensmål om å redusere ikke-smittsomme sykdommer med 25 prosent innen 2025.

– I tillegg kan fastlegene få avlastning. Med egenmålinger og oppfølging på avstand, kan de tillate noe lengre tid mellom konsultasjoner og kontroller, samtidig som de får et bedre bilde av hva som har skjedd siden sist i form av digitale logger, sier Kjenseth.

 Prøves ut
Et slikt prosjekt prøves i følge Kjenseth ut nå, i det nasjonale prosjektet for velferdsteknologi som Venstre forhandlet inn i statsbudsjettet i 2015.

Fire kommuner, Stavanger, Trondheim, Sarpsborg og to bydeler i Oslo deltar i prosjektet og prøver ut ulike metoder og teknologi.  

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   5 + 5 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

STYREVERV I STRID MED ETISKE REGLER

Ber statsråden rydde opp6

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Norge med internasjonalt helse-initiativ

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Ambisøse mål for verdenshelsen fra WHO

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Antibiotikaresistens krever global satsing nå

TRØNDEROPPRØRETS FASTLEGEUNDERSØKELSE

Fastleger frykter å gjøre feil2

Kommende DM Arena-møter

Annonse:

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!