Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

NORGES STØRSTE: Livsvitenskapsbygget ved Universitetet i Oslo blir Norges største forskning- og undervisningsbygg. Tegning: Ratio arkitekter as

NORGES STØRSTE: Livsvitenskapsbygget ved Universitetet i Oslo blir Norges største forskning- og undervisningsbygg. Tegning: Ratio arkitekter as

Får 50 millioner til nytt Life Science bygg

Regjeringen lover over statsbudsjettet en oppstartsbevilgning som gjør det mulig at byggestart for livsvitenskapsbygget kan komme i gang om et par år.

Annons:

Onsdag kunngjorde kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen at regjeringen over statsbudsjettet for 2018 lover en oppstartsbevilgning på 50 millioner kroner til nytt Universitetet i Oslo (UiO) sitt nye bygg for Life Science – livsvitenskap.

Prislappen på bygget ligger an til å bli 6,8 milliarder kroner totalt, og ifølge UiO gjør oppstartsbevilgningen det mulig å starte byggingen om to år.

Helse og miljø
Livsvitenskapsbygget ved UiO blir Norges største forskning- og undervisningsbygg. Et tverrfaglig miljø skal forske innen områdene helse og miljø.

UiOs forskere skal også jobbe tett opp mot med helseforetak, kommuner og næringsliv for å få mer innovasjon ut av forskningen.

– Det er dette vi skal leve av etter oljen, og vi skal begynne med det lenge før oljen tar slutt. UiOs jobb nå er å sikre at dette blir en investering for kongeriket Norge. Dette er ett av de største løftene innen høyere utdanning i Norge noen gang. Her vil studenter får bedre tilbud og blir tettere påkoblet det arbeidslivet de skal ut i, uttalte kunnskapsministeren i en pressemelding fra UiO.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   2 + 5 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!