Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Har satt inn ekstratiltak for få Polen-studentene klare til turnusstart

Det så en stund mørkt ut for å få medisinstudentene som har studert i Polen klare til turnusstart 1.september.

Annons:

I likhet med de andre legestudentene, starter også de polskutdannede studentene sin legeturnus 1.september, det som nå heter LIS1.

Men innen oppstarten har det gått tregt med autorisasjonen for disse legestudentene, fordi Polen har vært sene med å sende ut diplomer.

Helsedirektoratet har imidlertid vært klar over problemet – og har måttet forenkle behandlingen, ifølge fungerende avdelingsdirektør Vigdis Mork i Helsedirektoratet:

–  Vi har vært klar over at det kunne oppstå problemer med å få autorisasjon innen oppstart av LIS1 for denne gruppen, og derfor har vi jobbet for å løse det så smidig og raskt som mulig.

– For eksempel godtar vi nå samlesertifikater fra polske myndigheter for å forenkle behandlingen. I tillegg har vi prioritert behandlingen av de som har sendt oss en arbeidskontrakt som viser at de skal starte i LIS1 denne høsten.

– Disse søkerne sender autorisasjonssøknaden sin ganske kort tid før oppstart av LIS1, fordi de får diplomet sitt seint fra Polen, og vi har jobbet så fort vi kunne for å få autorisasjonene deres på plass i tide, heter det fra Mork.

 Ber studentene si fra

– Alle som til nå har meldt at de skal starte i LIS1 til høsten skal nå være ferdigbehandlet.  

Nå ber Helsedirektoratet om å få beskjed dersom de har problemer, og sier de skal priorotere disse i køen.

– Dersom noen av de som skal begynne i LIS1 denne høsten ikke har meldt fra til oss om det, bør de sende arbeidskontrakten sin til vårt kundesenter så vil de bli prioritert i saksbehandlingen, sier Mork.

 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Sysadmin 04.09.2017 15.54.41

  Testing comments

 • Antisosialdemokratisk LiS 01.09.2017 22.25.06

  Kjell, helt enig med deg, men signerer ikke med navn, når jeg har valgt å bli utdannet i et offentlig kontrollert yrke. Norge er et teknokrat-land. Demokratiet har null peiling og null evne til å kontrollerer politikere og teknokrater. Vi er prisgitt at teknokratene verdsetter hva de selv ser fordelaktig for seg og sine og verdsetter det høyere enn taktiske disposisjoner for å klatre i byråkratiet.

 • Kjell O.Skavdal 31.08.2017 18.15.09

  Når en greier å få til en ordning for Polen-medisinerne, hvorfor greier ikke Helsedirektoratet å komme opp med kompenserende tiltak for Ungarnpsykologene som nå har ventet i snart et år? Det er helt utrolig hva de har måttet finne seg i. Helsedirektoratet burde skjemmes for den trege saksbehandlingen de har utsatt Ungarnpsykologene for. De har unnskyldt seg med dårlig kapasitet i godkjenningsprosessen for spesialister, men ELTE-studentene i psykologi har vært skandaløst behandlet. Et år tapt og mye utgifter burde tilsi erstatning fra den norske stat. Hva ESA kommer frem til blir også spennende å se. Blir Norge dømt i sin behandling av denne saken, blir det en skikkelig trumf for psykologkandidatene! Kjell O.Skavdal Gammeldoktor og revmatolog Tysklandsstudent 1957 -1963

 • DrPolen 30.08.2017 23.18.57

  Ikke bare skyld på Polen er trege. Jeg fikk diplomet i slutten av juni, så Hdir har hatt snart 2 mnd på seg...

 • Undrende 30.08.2017 19.18.55

  Forrige uke klaget studentene over ventetid etter eksamen. Nå må det kuttes svinger fordi kandidatenes papirer ikke er klare ennå. Da er det kanskje ikke så ille likevel?

 • B:A 30.08.2017 18.32.57

  Bardzo dobrze pani Mork

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!