Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Fem kommuner har søkt om tilskudd til å heve kompetanse for legevaktoperatører eller utstyr til legevakt.

Fem kommuner har søkt om tilskudd til å heve kompetanse for legevaktoperatører eller utstyr til legevakt. Foto: Arkivfoto

Har delt ut 9,8 millioner kroner

33 søknader har kommet inn fra kommuner som blant annet ønsker tilskudd til rekruttering av fastleger, kompetanseheving og medisinsk teknisk utstyr. 

Annons:

Små distriktskommuner sliter ofte med å fylle nok fastlegehjemler. I en undersøkelse gjort av Nasjonalt senter for distriktsmedisin  i fjor høst, kom frem at hver femte kommune manglet i over tre måneder i 2014 fastlege eller lege i legevakt. Dermed blir det utstrakt bruk av legevikarer i kommunene.

En ny tilskuddsordning fra Helsedirektoratet for 2017 skal bedre situasjonen for kommuner som sliter. Tilskuddet er ment å gå til kommuner med rekrutteringsutfordringer eller manglende stabilitet i fastlege- og legevakttjenesten.

– Ingen forventninger
I tillegg kan kommunene søke om tilskudd til kompetansehevende tiltak eller medisinsk-teknisk utstyr for å sikre nødvendig kvalitet og kompetanse i fastlegetjenesten og i legevakttjenesten.

De kan også søke om tilskudd til tilrettelegging av lokaler for at det skal kunne ansettes en sykepleier eller annet helsepersonell med høyere utdanning ved fastlegekontoret i kommunen.

– Det er kommet inn 33 søknader fra kommuner, og det er fordelt 9,8 millioner kroner til dette tilskuddet. To kommuner har sendt inn to søknader, sier fungerende avdelingsdirektør Sigurd Røtnes i Helsedirektoratet til Dagens Medisin.

Røtnes sier de ikke hadde noen forventninger til antall søknader ettersom ordningen var ny i 2017.

– Hovedinntrykket er at de fleste kommunene søker om tilskudd til rekruttering av fastleger kombinert med kompetanseheving og medisinsk teknisk utstyr. Fem kommuner søker om tilskudd til å heve kompetanse for legevaktoperatører eller utstyr til legevakt. Fem kommuner søker også om tilskudd til enten å ansette sykepleier, eller legge til rette for dette, sier han. 

Kommunene som har søkt om tilskudd er:

Alta (kr. 23 000), Andøy (kr. 500 000), Askøy (kr. 300 000), Bardu (kr. 500 000), Bodø (kr. 600 000), Brønnøy (kr. 500 000), Fitjar (kr. 200 000), Fjell - (avslått), Gjøvik (kr. 500 000), Hattfjelldal (kr. 200 000), Herøy (kr. 200 000), Hyllestad (kr 300 000), Kautokeino (kr. 300 000), Kvam (kr. 300 000), Drammen (kr. 200 000), Lenvik (kr. 600 000), Lillestrøm (avslått), Porsanger (avslått), Ringsaker (kr 300 000), Råde (kr. 200 000), Rødøy (kr. 300 000), Snåsa (kr. 500 000), Sykkylven (kr. 250 000), Suldal (kr. 150 000), Sør-Fron (kr. 400 000), Verdal (kr. 400 000), Vestre Toten (kr. 500 000), Vågan (kr. 200 000), Ål (kr. 250 000), Åsnes (kr. 450 000), Øvre Eiker (kr. 77 000), Øksnes, (kr. 600 000). 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   5 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Vi har problemer med kommentarfeltet vårt. Opplever du at kommentaren din har forsvunnet, er det ikke fordi vi har slettet den, men en feil med indeksen på nettsiden. Vi jobber med å reparere løsningen så fort som mulig. OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Kommunelege 10.07.2017 14.59.10

  Dette er småpenger, som bare få kommuner gidder å søke på. Synd at Høie droppet forrige regjerings tilskudd til nye fastleger. Dette må komme tilbake og beløpene mangedobles. Det blir bare økt behov for nye fastleger, og kostnadene vil øke dramatisk hvis dette gapet skal dekkes av vikarleger.

Nyheter fra startsiden

SYKEHUSENE INNFRIR IKKE HØIES PAKKEFORLØPS-KRAV

Færre kreftpasienter blir behandlet innen fristen1

FØRSTE STATSRÅD FOR ELDRE OG FOLKEHELSE

– Det er nok å gripe fatt i3

NY STATSRÅD FOR ELDRE OG FOLKEHELSE

Nå må Høie dele departementet med ny statsråd1

RIKSREVISJONEN AVDEKKER STORE SVAKHETER VED HELSEREGISTRE

– Det mangler reell resultatstyring og oppfølging

FORVENTNINGER TIL SYKEHUSTALEN

– Bent Høie må erkjenne tillitskrisen

NY FINANISERINGSORDNING FOR LEGEMIDLER

Mener Ap kritiserer ordning de selv ville innføre

SVÆRT SMÅ PASIENTGRUPPER MED ALVORLIG SYKDOM

Klargjør vilkårene for aksept av høyere medisinpris1

NY FINANSIERINGSORDNING FOR LEGEMIDLER

Taper millioner - varsler kutt3

RANDOMISERT STUDIE PÅ METAKOGNITIV TERAPI

Viste bedre effekt ved angst enn kognitiv terapi1

ENDRING FRA 1. JANUAR I ÅR:

Raskere tilbake-ordningen legges om1

Ny akuttmedisinsk forskrift

Sterkt kritiske til krav om bakvakt11

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!