Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Helsepersonell i andre deler av helse- og omsorgstjenesten vil få plikt til å varsle om alvorlige hendelser. Tidligere gjaldt dette kun helsepersonell i spesialisthelsetjenesten. Arkivfoto.

Helsepersonell i andre deler av helse- og omsorgstjenesten vil få plikt til å varsle om alvorlige hendelser. Tidligere gjaldt dette kun helsepersonell i spesialisthelsetjenesten. Arkivfoto.

Vil utvide varslingsplikten for helsepersonell

Regjeringen vil at plikten til å varsle om alvorlige hendelser også skal omfatte helsepersonell i kommunehelsetjenesten.

Annons:

I dag gjelder varslingsplikten kun for spesialisthelsetjenesten.

Regjeringen vil også lovfeste at virksomheten skal avholde møter etter alvorlige hendelser for pasienter, brukere og pårørende.

Les mer her: Vil at kommunene varsler om alvorlige hendelser i helsetjenesten

– Dette kan være til stor hjelp for å bearbeide det som har skjedd, både for pasienter og pårørende. Det gjennomføres i dag slike møter i mange tilfeller. Vi mener likevel at alle som har opplevd alvorlige hendelser bør få tilbud om det, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) i en pressemelding.

Det foreslås en ny helsetilsynslov, som er en oppfølging av Arianson-utvalget, som overleverte sin rapport i slutten av 2015. Alle bestemmelsene om tilsynsmyndighetene samles nå i èn lov.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • lege 19.06.2017 11.55.13

  Hva med varsling av mer enn mistanke om uforsvarlig og lite omsorgsfull helsehjelp, gjennomgående overfor pasientgrupper, generelt her i landet? Og hva betyr en varslingsplikt - når helsepersonell er mer opptatt av sine kolleger enn pasientenes ve og vel? Falsk trygghet. Innfør journaler hvor pasientene får skrive sykehistorien i journalen via nett- slik at helsepersonell ikke lenger kan la være å journalføre relevant og nødvendig informasjon, journalføre antakelser og forutinntattheter overfor grupper av pasienter - og gi tilbud om opptak av konsultasjoner for pasienter som ønsker det, jf. rene mobbekulturen av enkelte pasientgrupper. http://www.pasient.no/temasider/blir_krenket http://www.pasient.no/temasider/jeg_blir_ikke_hort

 • Nina 22.06.2017 20.32.25

  Ja takk! Hilsen fra begge sider av bordet...

Nyheter fra startsiden

STYREVERV I STRID MED ETISKE REGLER

Ber statsråden rydde opp7

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Norge med internasjonalt helse-initiativ

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Ambisøse mål for verdenshelsen fra WHO

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Antibiotikaresistens krever global satsing nå

TRØNDEROPPRØRETS FASTLEGEUNDERSØKELSE

Fastleger frykter å gjøre feil2

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!

Annonse: