Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Helsepersonell i andre deler av helse- og omsorgstjenesten vil få plikt til å varsle om alvorlige hendelser. Tidligere gjaldt dette kun helsepersonell i spesialisthelsetjenesten. Arkivfoto.

Helsepersonell i andre deler av helse- og omsorgstjenesten vil få plikt til å varsle om alvorlige hendelser. Tidligere gjaldt dette kun helsepersonell i spesialisthelsetjenesten. Arkivfoto.

Vil utvide varslingsplikten for helsepersonell

Regjeringen vil at plikten til å varsle om alvorlige hendelser også skal omfatte helsepersonell i kommunehelsetjenesten.

Annons:

I dag gjelder varslingsplikten kun for spesialisthelsetjenesten.

Regjeringen vil også lovfeste at virksomheten skal avholde møter etter alvorlige hendelser for pasienter, brukere og pårørende.

Les mer her: Vil at kommunene varsler om alvorlige hendelser i helsetjenesten

– Dette kan være til stor hjelp for å bearbeide det som har skjedd, både for pasienter og pårørende. Det gjennomføres i dag slike møter i mange tilfeller. Vi mener likevel at alle som har opplevd alvorlige hendelser bør få tilbud om det, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) i en pressemelding.

Det foreslås en ny helsetilsynslov, som er en oppfølging av Arianson-utvalget, som overleverte sin rapport i slutten av 2015. Alle bestemmelsene om tilsynsmyndighetene samles nå i èn lov.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • lege 19.06.2017 11.55.13

  Hva med varsling av mer enn mistanke om uforsvarlig og lite omsorgsfull helsehjelp, gjennomgående overfor pasientgrupper, generelt her i landet? Og hva betyr en varslingsplikt - når helsepersonell er mer opptatt av sine kolleger enn pasientenes ve og vel? Falsk trygghet. Innfør journaler hvor pasientene får skrive sykehistorien i journalen via nett- slik at helsepersonell ikke lenger kan la være å journalføre relevant og nødvendig informasjon, journalføre antakelser og forutinntattheter overfor grupper av pasienter - og gi tilbud om opptak av konsultasjoner for pasienter som ønsker det, jf. rene mobbekulturen av enkelte pasientgrupper. http://www.pasient.no/temasider/blir_krenket http://www.pasient.no/temasider/jeg_blir_ikke_hort

 • Nina 22.06.2017 20.32.25

  Ja takk! Hilsen fra begge sider av bordet...

Nyheter fra startsiden

Politikk og økonomi

Henla sak mot Helsepartiet1

FORSKJELLER I KOLS-BEHANDLINGEN

– Helseatlas er ingen gapestokk

PROTESTERER MOT HJERTESENTER I BODØ

UNN-leger ut mot PCI-anbefaling3

AVDEKKER FORSKJELLER I KOLS-BEHANDLINGEN

Ulik bruk av mulig livreddende behandling

AVDEKKER FORSKJELLER I KOLS-BEHANDLINGEN

Minst 1 av 3 med kols er for dårlig fulgt opp2

KVINNER FIKK FJERNET BRYST OG EGGSTOKKER

10 kvinner får rettshjelp etter feilaktige operasjoner

FIKK FEILAKTIG FJERNET BRYST OG EGGSTOKKER

Dansk ekspert gransker de 21 feilaktige OUS-operasjonene2

PÅSTANDER OM HEMMELIGHOLD OG FRYKTKULTUR

Helsepartiet ekskluderte 13 medlemmer17

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!