Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

CSO Øystein Rekdal i Lytix Biopharma er i Chicago for å presentere selskapets nye data fra den første fase I-studien.

CSO Øystein Rekdal i Lytix Biopharma er i Chicago for å presentere selskapets nye data fra den første fase I-studien. Foto: Anne Grete Storvik

«Hot» for norskutviklet kreftmedisin

Lytix Biopharmas CSO Øystein Rekdal var både varm og glad under selskapets presentasjon av nye data.

Annons:

CHICAGO (Dagens Medisin): Lytix Biopharma er nå ferdig med sin første fase I-studie på det immunterapeutiske kreftlegemiddelet LTX-315.

Kort sagt har dette molekylet som oppgave å  binde seg til cellemembranene i kreftcellene - og få dem til å sprenges.

Tettpakket
Øystein Rekdal, som er CSO i selskapet, er i Chicago for å presentere dataene, og for å møte potensielle investorer. Det er tettpakket foran posteren da Dagens Medisin treffer Rekdal mandag.

– Det har vært et enormt trykk her nå. Jeg har vært på mange posterpresentasjoner både her og på andre kongresser, og jeg må si at interessen er veldig stor.

– Varme svulster er «hot»
– Vi har fått oppmerksomhet fra flere store aktører i feltet som jobber med immunterapi og T-celleterapi, forteller Rekdal, og beskriver funnene i fase I-studien:

– I denne første fase I-studien så har vi sett klare tegn på at legemidlet vårt konverterer kalde, ikke-T-celleinflammerte svulster til å bli inflammerte – og dermed konverterer svulsten fra kald til varm. Varme svulster er «hot» i dette feltet i dag, forklarer han.

– Immunterapi virker kun i varme svulster, og det er ikke mange molekyler som kan omgjøre kalde svulster varme slik som LTX-315. Dette er interessant ettersom majoriteten av kreftpasienter har kalde svulster.

 – Vi har analysert tumor vev før og etter behandling på nøkkelgener som er involvert i konverteringen av kalde svulster til varme. Analysene viser at alle disse nøkkelgenene har blitt oppregulert. Disse dataene har skapt stor interesse her på ASCO.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   5 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Vi har problemer med kommentarfeltet vårt. Opplever du at kommentaren din har forsvunnet, er det ikke fordi vi har slettet den, men en feil med indeksen på nettsiden. Vi jobber med å reparere løsningen så fort som mulig. OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

FORVENTNINGER TIL SYKEHUSTALEN

– Bent Høie må erkjenne tillitskrisen

NY FINANISERINGSORDNING FOR LEGEMIDLER

Mener Ap kritiserer ordning de selv ville innføre

SVÆRT SMÅ PASIENTGRUPPER MED ALVORLIG SYKDOM

Klargjør vilkårene for aksept av høyere medisinpris1

NY FINANSIERINGSORDNING FOR LEGEMIDLER

Taper millioner - varsler kutt3

RANDOMISERT STUDIE PÅ METAKOGNITIV TERAPI

Viste bedre effekt ved angst enn kognitiv terapi1

ENDRING FRA 1. JANUAR I ÅR:

Raskere tilbake-ordningen legges om1

Ny akuttmedisinsk forskrift

Sterkt kritiske til krav om bakvakt11

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!