Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

CSO Øystein Rekdal i Lytix Biopharma er i Chicago for å presentere selskapets nye data fra den første fase I-studien.

CSO Øystein Rekdal i Lytix Biopharma er i Chicago for å presentere selskapets nye data fra den første fase I-studien. Foto: Anne Grete Storvik

«Hot» for norskutviklet kreftmedisin

Lytix Biopharmas CSO Øystein Rekdal var både varm og glad under selskapets presentasjon av nye data.

Annons:

CHICAGO (Dagens Medisin): Lytix Biopharma er nå ferdig med sin første fase I-studie på det immunterapeutiske kreftlegemiddelet LTX-315.

Kort sagt har dette molekylet som oppgave å  binde seg til cellemembranene i kreftcellene - og få dem til å sprenges.

Tettpakket
Øystein Rekdal, som er CSO i selskapet, er i Chicago for å presentere dataene, og for å møte potensielle investorer. Det er tettpakket foran posteren da Dagens Medisin treffer Rekdal mandag.

– Det har vært et enormt trykk her nå. Jeg har vært på mange posterpresentasjoner både her og på andre kongresser, og jeg må si at interessen er veldig stor.

– Varme svulster er «hot»
– Vi har fått oppmerksomhet fra flere store aktører i feltet som jobber med immunterapi og T-celleterapi, forteller Rekdal, og beskriver funnene i fase I-studien:

– I denne første fase I-studien så har vi sett klare tegn på at legemidlet vårt konverterer kalde, ikke-T-celleinflammerte svulster til å bli inflammerte – og dermed konverterer svulsten fra kald til varm. Varme svulster er «hot» i dette feltet i dag, forklarer han.

– Immunterapi virker kun i varme svulster, og det er ikke mange molekyler som kan omgjøre kalde svulster varme slik som LTX-315. Dette er interessant ettersom majoriteten av kreftpasienter har kalde svulster.

 – Vi har analysert tumor vev før og etter behandling på nøkkelgener som er involvert i konverteringen av kalde svulster til varme. Analysene viser at alle disse nøkkelgenene har blitt oppregulert. Disse dataene har skapt stor interesse her på ASCO.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   2 + 6 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

STYREVERV I STRID MED ETISKE REGLER

Ber statsråden rydde opp7

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Norge med internasjonalt helse-initiativ

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Ambisøse mål for verdenshelsen fra WHO

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Antibiotikaresistens krever global satsing nå

TRØNDEROPPRØRETS FASTLEGEUNDERSØKELSE

Fastleger frykter å gjøre feil2

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!

Annonse: