Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Artikkelbilde
LØFTE: Partileder Jonas Gahr Støre i Ap vil løfte Norge som pioner innen e-helse. Og målet er at Norge er best i Europa på dette, innen det er gått åtte år. Foto: Anne Grete Storvik

Ap lover: – Norge skal bli best i Europa på e-helse innen 2025

–  Høie, han «venter og ser». Vi kan gjøre mye mer, sa partileder i Ap, Jonas Gahr Støre, da han åpnet landsmøtet torsdag.

Publisert: 2017-04-20 — 13.31

OSLO/FOLKETS HUS (Dagens Medisin): Digitalisering av offentlig sektor vil bli en av Arbeiderpartiets viktigste satsninger i neste stortingsperiode.

Det sa partileder Jonas Gahr Støre, da han holdt åpningstalen på partiets landsmøte, som startet torsdag.

Støre viste til programvaren Watson, som stiller kompliserte diagnoser på kort tid.

– Watson er ikke enestående. Intelligente maskiner kan redde mange liv om kort tid. Det er tilbud vi skal ha på våre felles sykehus i Norge, sa Støre, som også viste til at vi har «svært dyktige ehelse-miljøer» i Norge allerede.

– Men helseminister Bent Høie, han gjør som Høyre ofte gjør når store muligheter melder seg. Venter og ser.

– Et nytt direktorat for ehelse er fint, men vi kan gjøre mye mer.

Støre lover som statsminister å invitere lederne for de store teknologiaktørene til Norge,  med mål om at de etablerer seg tungt her i landet.  

– Vi skal bli en pionernasjon innen e-helse, og innen 2025 – innen åtte år – blir vi det ledende landet i Europa.

Rundt 300 representanter er samlet til Arbeiderpartiets landsmøte, som varer fram til lørdag.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • Finn Gaute Pedersen 25.04.2017 15.03.30

  Det skal ikke mye til for å gjøre en bedre jobb enn nåværende helseminister som ikke har fått til noe på nesten fire år. Håper at neste helseminister klarer å utføre denne viktige jobben bedre.

 • lege 25.04.2017 21.43.10

  Helseministrene de siste 15 år har ikke gjort og ment annet enn det de har fått beskjed om fra embetsverket og RHF-direktørene. Den siste helseminister med egenvilje og mot var Dagfinn Høybråten, 1997 - 2000. Trist men sant. Les Rune Slagstad sin artikkel "Helsefeltets strateger" fra 2012 i Tidsskriftet for legeforeningen og bli klok.

 • pst 22.04.2017 13.36.51

  Når skal politikere begynne å forstå at folk/velgerne ikke er ute etter kun lovnader? Alt innen politikken dreier seg egentlig om hvor mange godtroene og naive velgere man klarer å overbevise/manipulere og dermed sikre/styrke sitt ego.

 • Lege 22.04.2017 16.16.40

  Politikernes utspill i media er for det meste beregnet på de 5%-10% av befolkningen som har såpass liten basalkunnskap om temaet at de er påvirkelige av argumenter som kan fremføres på under 1 minutt. Det er disse som kan skifte valgpreferanse, og er viktige å få på sin side før valg .

 • Einstein 25.04.2017 17.24.20

  Du glemte to nuller. 50-100 % mente du.

 • William Jørgen Koren 21.04.2017 02.41.33

  Stortinget må vel rammes av en tyfusepiedemi før noen i regjeringen i det hele tatt forstår nødvendigheten av et helsevesen. Hvorfor kom ikke denne flottenheimeren inn på banen for 10 år siden ? Allerede dengang skurret det jo ganske tydelig rundt omkring i landet.

 • Trude Basso 20.04.2017 19.42.15

  I neste stortingsperiode, skriver Michaelsen og Støre i Dagbladet, da skal det meste skje. Dritkult om det blir sånn, men akkurat nå får jeg følelsen av at Ap-gutta har vært på e-helse fest med mye godt i glasset. Det de beskriver er milevis unna det vi lever med på sykehusene idag: PCer som går i lås og må restartes for å få skrevet et lite notat, PCer man ikke får fordi det koster for mye, manuell punsjing av samme data igjen og igjen (før det skrives på papir uansett), telefaxer (noen andre som bruker dem?), pasientadministrative systemer laget i DOS (du vet den blå skjermen fra 80-tallet). Vedr annet medisinteknisk utstyr har det meste så langt vært både kostnadsdrivende og konsumerede på personlige ressurser. Hvorfor skal vi tro på at alt skal bli så mye bedre nå de neste fire eller åtte årene? Eller er det det at det er mye lettere å diskutere hypotetiske fremtidsløsninger enn demontering av trepartssamarbeidet i sykehusene, tap av kollektivt arbeidsvern og overfylte sykehus?

 • Digitaliserings rådgiver 20.04.2017 19.27.06

  Store ord og en grenseløs naivitet.. på 8 år skal AP da; 1. endre et styringssystem for helse og omsorgsektoren som består av 18.000 organsiasjoner og beslutningstagere som tar ukoordinerte og egosentriske beslutninger 2. endre måten over 400.000 helsearbeidere jobber med pasientinformasjon i dag 3. sørge for at informasjon lagret på tre forvaltningsnivåer i sektoren - styrt av forskjellige departement - blir strukturert og tilgjengelig for "Dr. Watson" Jonas - det holder ikke å slenge inn en svær "AI maskin" og masse ny teknologi for at Norge skal bli best på e-helse som kommer nordmenn til gode.. det er ikke teknologien som står i veien for visjonen!

 • lege 20.04.2017 15.35.23

  Seriøst. Det er overtro på e-helse fordi det kan gi effektivitet- ofte på bekostning av menneskelighet og kvalitet. Eks. Kvaliteten på journalene er dårlig (min erfaring), fulle av feil, hastig synsing hvor pasienten ikke har kommet til ordet, dvs. resultat av dårlig kommunikasjon. Når feilaktig synsing spres rundt i dette e-helsesystemet, er det ofte kjørt for pasientene som ikke får rettet opp i feilene. Det er verre med journaler tilgjengelige når det er så mye feil i dem- enn ingen opplysninger tilgjengelige. Da møter man i alle fall ikke pasienten med feilaktig forutinntatthet og fordommer - og feilvurderinger kan ikke videreføres. Felles journal blir en sovepute mht. å kvalitetssikre at det som faktisk står journalført- er korrekt.

 • En som lurer 21.04.2017 00.02.54

  Ikke noe i veien med mål eller visjoner, men: - hvem mener du som lege er ansvarlig for kvalitet i journalen? - hvem tror du er ansvarlig for gjennomføring av politiske målsetninger? - hhor tror du det svikter?

 • Kjell O.Skavdal 20.04.2017 14.28.02

  Heia Jonas, kom igjen! E-helse er bra , men det forutsetter også at P-helsen er bra. P= psykisk. Jeg tenker på psykologene som står i kø i Ungarn for å komme til Norge og praktisere når deres autorisasjonsordning er løst. Når blir det,Jonas? Kan du ikke svinge deg litt her? Kjell O.Skavdal,Gammeldoktor

 • lege 20.04.2017 14.00.04

  ...slik som Helse Sør Øst?

Nyheter fra startsiden

Kreftkonferansen

DM Arena The Way Out Of The Pandemic

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!