Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

SYNES ER BRA: Anne Grethe Erlandsen, statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, mener det er svært bra at 77 prosent av sykehusene starter opp pakkeforløp samme dag som henvisningen er mottatt. Arkivfoto

SYNES ER BRA: Anne Grethe Erlandsen, statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, mener det er svært bra at 77 prosent av sykehusene starter opp pakkeforløp samme dag som henvisningen er mottatt. Arkivfoto

HOD ber Helsedirektoratet se på tallene

– Faglige grunner kan forklare forskjellen i tid, sier statssekretær Anne Grethe Erlandsen i Helse- og omsorgsdepartementet (HOD). HOD har nå bedt Helsedirektoratet om å se nærmere på NPR-tallene.

Annons:

Tall Dagens Medisin har fått utlevert og sammenstilt fra Norsk pasientregister (NPR) viser at det er store variasjoner mellom sykehusene i hvor stor andel av pakkeforløpene for kreft som starter samme dag som henvisningen er mottatt. Dette er hovedregelen for når pasienter skal kodes inn pakkeforløp for kreft.

Les saken: Store variasjoner mellom sykehusene

Statssekretær Anne Grethe Erlandsen sier at faglige grunner kan forklare forskjellen i tid.

– Helsedirektoratet sier det kan være faglige årsaker til at det tar noe lengre tid mellom henvisning er mottatt og til noen individuelle pakkeforløp starter. Vi har bedt direktoratet om å se nærmere på dette etter at Dagens Medisin tok kontakt med oss denne uken, sier Anne Grethe Erlandsen i Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) til Dagens Medisin.

«God måloppnåelse»
Erlandsen mener måloppnåelsen for pakkeforløp for kreft er svært god.

– I snitt starter 77 prosent av pasientene samme dag som henvisning mottas, og 90 prosent innen en uke. Vi får målt dette fordi vi følger opp kravene vi har satt. Vi ønsker åpenhet om tallene, blant annet slik at helseforetak kan lære av hverandre. Det gjør også at pasienter og fastleger vet hva som ansett som riktig tid for utredning og behandling. Det fritar imidlertid ikke helseforetakene fra å oppfylle målene vi har satt, sier statssekretæren.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 6 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

STYREVERV I STRID MED ETISKE REGLER

Ber statsråden rydde opp7

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Norge med internasjonalt helse-initiativ

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Ambisøse mål for verdenshelsen fra WHO

GENÈVE: WHO - Helseforsamlingen 2018

Antibiotikaresistens krever global satsing nå

TRØNDEROPPRØRETS FASTLEGEUNDERSØKELSE

Fastleger frykter å gjøre feil2

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!

Annonse: