Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Spekter: Vil samarbeide tett

Publisert: 2017-03-10 — 09.22 (Oppdatert: 2017-03-10 — 09.42)
Denne artikkelen er over fire år gammel.
SOM FØR: Medarbeidere, tillitsvalgte og arbeidsgivere har akkurat de samme reglene å forholde seg til nå som før, sier kommunikasjonssjef Ingvild Dahl Dørnes i Spekter. Foto: Spekter

Kommunikasjonssjef Ingvild Dahl Dørnes i Spekter viser til at Rikslønnsnemnda har fastslått at tariffavtalen skal videreføres: 

– Det er altså ingen endringer i verken lov-  eller avtaleverket. Medarbeidere, tillitsvalgte og arbeidsgivere har akkurat de samme reglene å forholde seg til nå som før.

– Helseforetakene vil som tidligere utarbeide arbeidsplaner kollektivt for legegruppen, og selvsagt i tett samarbeid med tillitsvalgte, sier Dørnes.

– For øvrig tar vi til orientering måten enkelte tillitsvalgte velger å karakterisere oss på. For vår del ønsker vi å konsentrere innsatsen om å samarbeide tett og konstruktivt med Legeforeningen og Akademikerne, slik at vi bedre kan forstå hverandres behov når det gjelder arbeidstidsordninger, både sentralt og lokalt. 

Det sier Dørnes, som har lest «avgått» streikegeneral ved Nordlandsykehuset, Hanne Winge Kvarenes'  karakteristikk av arbeidsgiverforeningen som «kynisk».

Winge Kvarenes har betenkeligheter til bruken av tvungen lønnsnemnd.

– Etter mitt skjønn har Legeforeningen benyttet seg av det eneste virkemiddelet som står til rådighet for arbeidstakere når forhandlinger ikke fører frem, nemlig streik. Legene fulgte alle spillereglene for konflikt – i motsetning til Spekter – som nektet å benytte dispensasjoner, som er både vanlig og legitimt under streik.  Dermed frarøvet de oss en sentral arbeidstakerrettighet. 

– Det betenkelige er at norske myndigheters bruk av tvungen lønnsnemnd er kritisert gjentatte ganger av FNs arbeidslivsorgan, senest i vaskerisaken.  Vi har altså en arbeidsgiverforening i offentlig sektor som kynisk saboterer arbeidslivets spilleregler og sine ansattes rettigheter, og det på en konfliktfremmende måte. Dette bør bekymre flere enn legene, og jeg savner en bred samfunnsdebatt om hvorvidt statlig vingeklipping av fagforeningene er akseptabelt og ønskelig, sier Winge Kvarenes.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • Skal stemme 12.03.2017 00.55.37

  Neida, alt er greit. Heia staten. Skal stemme ved neste valg - liberalistene.

 • Tillitsvalgt 10.03.2017 16.19.20

  Her på sykehuset holder Spekter i disse dager kurs i arbeidsgiverrollen for ledere og tillitsvalgte. Tema: Blant annet "kunnskap og bevissthet på arbeidsgiversstyringsrett". Trenger jeg si mer?

 • Leder 10.03.2017 14.51.07

  Det er store endringer. Tilliten er forduftet! Spekter fortsetter sin praksis med å kommunisere for sin egen skyld og ikke for samarbeid. Når det kombineres med sentralstyrt praksis i strid med avtalen, endres relasjonene. Blir ikke tillit på denne måten. Vi trenger tillit for å få til godt samarbeid i sykhusene. Avtalene er mer enn fleksible nok med enighet. Men vi får ikke til noe som helst med Spekters strategi.

 • Torstein Valset 10.03.2017 14.51.05

  Jaså! Spekter vil samarbeide tett nå plutselig. Spekter eier ikke SKAM! Det har de forlengst bevist for oss alle. Det er nok ingen mulighet for noe samarbeide av betydning før Spekter leder AKBratten er fjernet, med alle sine herostratisk håpløse uttalelser, fullstendig ødeleggende for enhver tillit, og ethvert samarbeide.

 • lege 10.03.2017 10.18.48

  Spekter er på vei over i historien. Jo før, jo mindre skade på norsk helsevesen. Vi må få tilbake kompetanse og samarbeide i ledelse og sykehus, til beste for alle.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!