ØKER MÅLSETTINGEN: Divisjonsdirektør i Sykehusinnkjøp HF, Harald I. Johansen er fornøyd med innkjøpsavtalene så langt i år. Arkivfoto Foto:

Fire avtaler gir gevinst på 80 millioner kroner

– Med en så god start er det naturlig å heve ambisjonene enda mer, sier Harald I. Johnsen, divisjonsdirektør i Sykehusinnkjøp.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Fire nye nasjonale innkjøpsavtaler for helseforetakene er i havn, melder Sykehusinnkjøp HF.

Avtalene som divisjon nasjonale tjenester i Sykehusinnkjøp har inngått , innebærer en gevinst på 80 millioner kroner årlig for helseforetakene, sammenlignet med prisene i utgående avtaler.

Den største gevinsten, på 50 millioner kroner, er knyttet til ny avtale for telefonitjenester.

Også på avtalene for plasma, medisinske og tekniske gasser og for distribusjon av h-reseptlegemidler har avtalevilkårene blitt betydelig forbedret. På hver av disse nye avtalene sparer nå sykehusene 10 millioner årlig.

De siste årene har målsettingen for nye avtaler vært å spare 100 millioner kroner årlig. Ifølge Sykehusinnkjøp blir målet oppjustert for inneværende år.

– Med en så god start er det naturlig å heve ambisjonene enda mer. Vi øker gevinstmålet til 140 millioner kroner ved årets slutt, uttaler divisjonsdirektør Harald I. Johnsen i Sykehusinnkjøp.

Divisjon nasjonale tjenester i Sykehusinnkjøp HF består nå av innkjøperne i tidligere Helseforetakenes Innkjøpsservice AS (Hinas).

Powered by Labrador CMS