Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Innovasjonspris til OUS

Intervensjonssenteret ved Oslo universitetssykehus vant internasjonal pris for arbeidet med å ta 3D-briller inn i operasjonssalen.

Prisen ble delt ut i Orlando i USA tirsdag kveld under HIMSS (Healthcare Information and Management Systems Society), en av verdens største konferanser innen helse og teknologi.

OUS var en av fem vinnere, i hver sine kategorier, som ble tildelt prisen Microsoft Health Innovation Awards. En fagjury har delt ut prisene til helseaktører som bruker Microsoft-teknologi for å bedre hverdagen til pasienter og helsearbeidere, og som fremmer effektivisering og innovasjon.

OUS har, sammen med konsulentselskapet Sopra Steria og Microsoft, skapt en såkalt «mixed reality», der 3D-modeller av en lever blir blandet med virkeligheten. Dette gjør det enklere for kirurger å planlegge en kreftoperasjon.

Se Dagens Medisins videoreportasje fra Rikshospitalet.

Teknologene ved Intervensjonssenteret har siden tidlig på 2000-tallet arbeidet med å utvikle den virtuelle 3D-modellen av lever, blodårer og kreftsvulst. Sopra Steria tok arbeidet videre inn i Hololens-brillene, som enkelt forklart er en brille med skjermer i glassene og en kraftig datamaskin i brillestengene, i tillegg til et stort antall sensorer.

På OUS har fagfolkene vist entusiasme for forskningsprosjektet.  

– Når man har en liten guttunge i seg, så er dette spennende. Det er fascinerende plutselig å se et organ i rommet som man kan vri og vende på, har kirurg Bjørn Edwin tidligere uttalt til Dagens Medisin.

I fjor ble Ole Jakob Elle, leder ved Intervensjonssenteret, og forskerkollegene tildelt nesten 40 millioner kroner i EU-midler for å videreutvikle navigasjonssystem med nye teknologiske metoder sammen med flere europeiske samarbeidspartnere. Dette gjør at de kan fortsette arbeidet og gjøre modellene mer nøyaktige og brukervennlige for kirurgene.

PRISVINNERE. Oslo universitetssykehus og Sopra Steria, her ved Bjørn Edwin, Andre Amundsen, Henrik Brun, Ole Jakob Elle, Rahul Kumar, Kingsley Dankwah, Rafael Palomar, Christopher Tannum, Inge Henriksen, Gunnar Mørne og John Berland, gleder seg over å ha vunnet den prestisjetunge Microsoft Health Innovation Awards. Jørn Skaaraas var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Nana Stojanovic

Relaterte saker
– Det er litt science fiction

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!