Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
FOR DÅRLIG KREFTOMSORG: – Mange legekolleger og sykepleiere mener samhandlingsreformen har bidratt til en god kreftomsorg. Jeg mener, utfra egen erfaring, det motsatte, sier fagansvarlig onkolog Roar Johansen i Volvat, som samarbeider med Godthaab Helse og Rehabilitering (bildet), som vil huse det nye, private hospicet. Foto: Per Erik Skramstad/Volvat og Godthaab

Volvat tilbyr privat hospice-plass

Volvat tar opp kampen med Aleris om å tilby kreftbehandling, som immunterapi. I tillegg lanserer de nye tjenester innen kreftrehabilitering og kreftomsorg – blant annet døgnplasser på hospice.

Publisert: 2017-02-15 — 14.26 (Oppdatert: 2017-02-15 — 15.13)
Denne artikkelen er over fem år gammel.
Jeg har inntrykk av at sykehusleger tror at kommunene tar ansvaret når pasienter skrives ut til hjemmet
Roar Johansen, fagansvarlig onkolog ved Volvat og tidligere onkolog i kommunen

Allerede neste uke står lokaler og personale klare til å ta imot de første pasientene på Volvats private døgnbaserte hospice-tilbud.

Volvat senter for kreftomsorg har et samarbeid med Godthaab Helse og Rehabilitering i Bærum, og hospice vil holde hus her.

– Vi kommer nå til å tilby hospice plasser ved Godthaab, og vil ha både kreftleger og rutinerte sykepleiere for hospicedrift . Dette er et samarbeid mellom Volvat senter for kreftomsorg, og Godthaab, forteller fagansvarlig onkolog Roar Johansen ved Volvat Medisinske senter.

Ambulerende team
Volvat har i mange år drevet kreftutredning. Privat hospice er én del Volvats nye, store satsing på kreftområdet, med både utredning, behandling og kreftomsorg. Behandlingen omfatter kirurgi, cellegiftbehandling og behandling med immunterapi.

Foruten døgnopphold på hospice, inngår ambulerende team hjem til pasienter samt tilrettelegging for å dø hjemme, i det nye tilbudet til kreftpasienter.

Nyetablerte Volvat senter for kreftomsorg tilbyr også et lavterskeltilbud med konsultasjon med kreftlege, for både kreftpasienter og andre som har spørsmål om, eller bekymring rundt kreft.

Kreftsatsningen gjelder i første omgang Oslo, med mål om etablere tilbudet flere andre steder i Norge etter hvert. De nye tjenestene er i gang fra neste uke.

I dag er det bare Aleris kreftsenter som tilbyr immunterapi til kreftpasienter, inkludert immunterapeutiske legemidler som det offentlige ikke finansierer. Aleris var de første i Norge med et et slikt privat tilbud til kreftpasienter.

«Svart variabel kvalitet»
Fagansvarlig for kreftområdet ved Volvat Medisinske Senter er onkolog Roar Johansen. Han har tidligere vært medisinsk direktør i et e-helse-selskap og har blant annet jobbet som kreftlege i Nesodden kommune i mange år.

– Mange legekolleger og sykepleiere mener samhandlingsreformen har bidratt til en god kreftomsorg. Jeg mener, utfra egen erfaring, det motsatte. Kvaliteten i kommunene er svært variabel. Mange pasienter føler seg ikke trygge og får ikke kompetent hjelp hjemme.

– Jeg har inntrykk av at sykehusleger tror at kommunene tar ansvaret når pasienter skrives ut til hjemmet – og at det er et godt fungerende nettverk hele døgnet som skal ivareta pasienten, sier Roar Johansen i Volvat til Dagens Medisin.

Han legger til:

– Jeg vil påstå at etter kl 1600 på hverdager og i helgene, er det en svært variabel kvalitet på den hjelpen pasientene får. Derfor tror jeg at svært få pasienter velger å dø hjemme og ofte ender opp på en sykehusavdeling.

Fokus på kreftomsorg
Johansen mener Volvat er godt rustet til å ha et tverrfaglig tilbud.

– Kreftomsorgen blir nok det største fokuset vårt. Dette er det ingen andre private som gjør i dag. Vi ønsker ikke å plukke ut en liten del av kreftbehandlingen og kreftomsorgen, men ønsker å drive med alt innen kreft, sier Johansen.

– Vil dette bli et tilbud først og fremst for de som har en helseforsikring?

– Nei, vi kommer til å legge oss på en linje med det billigste private kreftilbudet i Norge og vil legge prisene et nivå som er akseptabelt folk flest.

– Hva koster for eksempel en hospice-plass i døgnet?

– Det vil bli tilsvarende det det koster for en kommune å leie en privat sykehjemsplass. Vi håper å få ned prisen ytterligere, svarer Johansen.

Volvat har foreløpig ingen avtaler med det offentlige.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • Lege 16.02.2017 09.01.26

  Dette er vel et nytt eksempel på Høies "Paseintens helsetjeneste". De som har skal få mer, de som ikke har skal frataes det lille de har?

 • lege 15.02.2017 19.34.47

  Vi må snart få fritt valg mellom privat og offentlig tjeneste mht. hospice og kreftomsorg. Dette skaper ytterligere todelt helsevesen. Det fungerer tildels svært dårlig i kommunene.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!