Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Stortinget på venteliste

– Bent Høie har satt Stortinget på intern venteliste.

Annons:

Fredag 10. juni redegjorde helseministeren for Stortinget om status etter Dagens Medisins ventelisteavsløringer. Bent Høies orientering inneholdt lite nytt, om noe i det hele tatt.

Helseministeren fastholder at ventetidene går ned – og at køene blir kortere. Han viser til andre tall fra direktoratet, som viser nedgang i median ventetid.

ÉN ting er at helseministeren, to uker etter DM-avsløringen, ikke kan svare på praksisendringen om at stadig flere pasienter settes på ventelister til utredning – og færre til behandling.

Oppklaringen fra direktoratet vil imidlertid la vente på seg, fortalte statsråden i Stortinget. Arbeidet er så omfattende at fristen er satt til «sent 2016».

Dermed har helseministeren gitt landets nasjonalforsamling en «tentativ frist» for et svar, bemerkelsesverdig likt praksisen ved norske sykehus: Bent Høie har satt Stortinget på en intern venteliste.

HØIE har vært høy og mørk på vegne av regjeringens ventelistepolitikk. Nå er han litt mer spak – både hva gjelder fakta samt vektlegging av fagfolkenes innsats for kortere ventetider i sykehus. Begge deler er nok en klok strategi.

Saken smerter regjeringen. Kortere ventetider i sykehusene har vært blant Høyre og Fremskrittspartiets viktige helsepolitiske satsinger. At det kan ta seks måneder før Stortinget får et skikkelig svar, understreker alvoret i saken – og hvilket trøbbel Høie har havnet i.

VENTELISTER i spesialisthelsetjenesten er en komplisert materie, har helseministeren understreket flere ganger de siste ukene. Det svekker statsråden at han ikke har tatt slike forbehold tidligere.

Hvilken venteliste Bent Høie har satt Stortinget på, er litt usikkert. Men spør man Torgeir Micaelsen (Ap) eller Kjersti Toppe (Sp), kan de nok bekrefte at de venter.

Når alt kommer til alt: Kø er kø.

Kommentarer

Kommentarfunksjonen er stengt

Nyheter fra startsiden

Trakk anken: Likestillingsombudets vedtak blir stående

OUS diskriminerte ansatt etter fødselspermisjon4

RAPPORT OM UNDERERNÆRING HOS ELDRE

– Det blir ikke gjort noe som monner1

Behandling i legevakt etter rusforgiftning

– Behov for bedre oppfølgingsrutiner

RETNINGSLINJER FOR IMMUNTERAPI

Reagerer på uklare råd om ny immunterapi

Strategi 2030 for Helse Midt-Norge

Svarer RHF-direktøren i video2

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!