Feilaktige påstander om UNN fra Ylf-tillitsvalgt

Det er ikke riktig at klinikk- eller foretakstillitsvalgte ved UNN er forbigått i ansettelsesprosesser på grunn av sitt verv som tillitsvalgt.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Hilde Annie Pettersen, kommunikasjonssjef ved Universitetssykehuset Nord-Norge

TILLITSVALGTE i Yngre legers forening (Ylf) har gjentatte ganger fremmet uriktige påstander om gjengjeldelser fra Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) overfor tillitsvalgte fra Legeforeningen.

Dette er sist gjentatt av styremedlem Christopher Elnan Kvistad i et blogginnlegg i Dagens Medisin 6. april.

IKKE FORBIGÅTT. Kvistad skriver at «bare på UNN og OUS har tre klinikk- eller foretakstillitsvalgte blitt forbigått i ansettelsesprosesser de siste månedene etter å ha tatt opp slike saker». Sakene det refereres til, er «viktige spørsmål som omhandlet forsvarlige arbeidstidsordninger, store mangler på ressurser og dermed fare for pasientsikkerheten».

Det er ikke riktig at klinikk- eller foretakstillitsvalgte ved UNN er forbigått i ansettelsesprosesser på grunn av sitt verv som tillitsvalgt.

HAR MOTTATT VARSLER. Det som derimot er riktig, er at UNN-ledelsen har mottatt varslinger om mobbing og trakassering begått av tillitsvalgte i Legeforeningen. Varslingene har kommet fra eksterne samarbeidspartnere, vernetjenesten eller tillitsvalgte fra andre fagforeninger.

Det er ledelsens plikt å undersøke og følge opp slike varsler. Medarbeidere, tillitsvalgte og ledere skal i slike sammenhenger behandles likt, etter bestemmelsene i arbeidsmiljøloven, og det er gjort.

USANNE PÅSTANDER. Vi konstaterer at representanter fra styret i Yngre legers forening fortsetter å fremme usanne påstander om UNNs håndtering av disse sakene gjennom mediene, men vil ikke ta opp de konkrete sakene med oss, slik partene har avtalt i Hovedavtalen.

Ingen oppgitte interessekonflikter

Powered by Labrador CMS