Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
ANERKJENT: To av overlege Eduard Baco's artikler brukes som referanser i europeiske retningslinjer for diagnostikk og behandling av prostatakreft. Baco er overlege og forsker ved Aker, Oslo universitetssykehus. Foto: Vidar Sandnes

Invitert til kjempekongress med norsk prostata-forskning

Kolleger omtaler overlege Eduard Baco som «en internasjonal rockestjerne innen prostatakreft-forskning».

Publisert: 2016-03-11 — 10.12 (Oppdatert: 2016-03-11 — 10.29)

OSLO/AKER SYKEHUS: Søndag skal overlege og forsker Eduard Baco holde innlegg på urologikongressen i München, som samler 15.000 deltakere.

«Rockestjerne innen prostata»
EAU 2016 i Munchen samler urologer fra hele verden. Baco, som er forsker og overlege på Oslo universitetssykehus Aker, holder innlegg på en såkalt plenary session på kongressen.

Blant kolleger omtales han som en internasjonal rockestjerne innen sitt felt, og sammen med overlege Erik Rud har han publisert en rekker artikler i internasjonale tidsskrifter: Resultater fra studier basert på MR av prostata, målrettede prostatabiopsier med MR og ultralydfunksjon, samt resultater av fokal behandling av prostatakreft.

Dette arbeidet har vekket internasjonal interesse.

Blant annet brukes to av artiklene som referanser i europeiske retningslinjer for diagnostikk og behandling av prostatakreft.

– I foredraget vil jeg legge frem betydningen av MR-undersøkelser for målrettede prostatabiopsier. Jeg vil ta en kritisk gjennomgang av svakhetene ved MR, spesielt med hensikt på begrenset negativ prediktiv verdi for klinisk signifikant prostatakreft, forteller Baco, som tar imot Dagens Medisin på kontoret før avreise til München.

Baco skal også legge fram resultatene fra sine og kollegenes randomiserte studie der de har sammenlignet deteksjonsrate av prostatakreft mellom tradisjonelle prostata-biopsier og såkalte MR-TRUS (transrectal ultrasound) -fusjonerte biopsier.

 – Vår randomiserte studie er den første studien i verden på dette feltet. Videre vil jeg diskutere nytten av MR for prostatakreft-utredning i forskjellig klinisk scenario, forteller han.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Fastlegeleder kritiserer departement-utspill

GAVEFORSTERKNINGSORDNINGEN AVVIKLET

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!