NY ROLLE: – Jeg gleder meg til å ta del i det viktige arbeidet som Helse Vest har ansvaret for, sier Pål Iden, påtroppende assisterende fagdirektør i Helse Vest. Arkivfoto: Rune Thorstein Foto:

Fra fylkeslege til assisterende fagdirektør

Pål Iden slutter i stillingen som fylkeslege i Rogaland og blir assisterende fagdirektør i Helse Vest.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

– Etter ti år i en fantastisk givende jobb som fylkeslege, ønsker jeg nå å bruke erfaringen min i en ny rolle til beste for pasientene og helsetjenestene i helseregion vest. I samspillet mellom spesialisthelsetjenesten og kommunehelsetjenesten ligger det mange utfordringer som krever samlet innsats. Jeg gleder meg til å ta del i det viktige arbeidet som Helse Vest har ansvaret for, sier Pål Iden til helse-vest.no.
Han starter i ny jobb som assisterende fagdirektør i Helse Vest 7. mars.
​​Iden er spesialist i allmennmedisin og i samfunnsmedisin og har blant annet erfaring fra Haukeland universitetssjukehus, Lærdal sjukehus og Notodden sykehus.


Han har vært kommunelege i Lærdal og Bø i Telemark, kommuneoverlege for Bø, Sauherad og Nome og fylkeslege i Telemark frem til 2008. Nå kommer han fra stillingen som fylkeslege i Rogaland.
Blir savnet
– Jeg er glad for å få en erfaren og dyktig lege og leder med på laget når vi skal utvikle spesialisthelsetjenesten på Vestlandet framover. Han får oppgaver både regionalt og nasjonalt på vegne av Helse Vest i tiden fremover, uttaler fagdirektør i Helse Vest, Baard-Christian Schem. På Helse Vest sin hjemmeside.

Fylkesmann i Rogaland, Magnhild Meltveit Kleppa, roser Iden og skulle gjerne sett at han fortsatte som fylkeslege.
– Pål Iden har gjort en utmerket jobb som fylkeslege, og jeg skulle gjerne sett at han fortsatte hos oss. Jeg er trygg på at han kommer til å gjøre et strålende arbeid for Helse Vest, kommenterer Kleppa.

Powered by Labrador CMS