Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

VIL HA MED GUTTENE Generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen er veldig glad for det nye forslaget, men ønsker også at guttene innlemmes i vaksinasjonsprogrammet.

VIL HA MED GUTTENE Generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen er veldig glad for det nye forslaget, men ønsker også at guttene innlemmes i vaksinasjonsprogrammet. Foto: Arkivfoto: Vidar Sandnes

Jubler over gratis HPV-opphentingsvaksine

Regjeringen vil sette av 72 millioner kroner til gratis HPV-opphentingsvaksinering av alle jenter opptil 26 år, og Kreftforeningen jubler over forslaget.

Gratis HPV-vaksinering til jenter opptil 26 år er ett av de nye forslagene i Statsbudsjettet for neste år.

På NRKs Dagsrevyen søndag lovet regjeringen gratis HPV-vaksine til alle som var eldre enn 12 år i 2009, eller som ikke tok vaksinen som 12-åring etter 2009. Ifølge statsminister Erna Solberg gjelder muligheten for å få vaksinen gratis for jenter opptil 26 år.

I budsjettet for neste år har regjeringen satt av 72 millioner kroner til dette.

Samfunnsøkonomisk
Høsten 2009 ble HPV-vaksinen, som beskytter mot livmorhalskreft, en del av det norske vaksinasjonsprogrammet for jenter på 7. klassetrinn.

Kunnskapssenterets har i en metodevurdering vist at HPV-vaksinering av jenter opptil 26 år hadde forebyggende effekt på kreft og var kostnadseffektivt.

– Derfor er det viktig at vi nå innfører et opphentingsprogram, uttalte Solberg til Dagsrevyen.

«Etterlengtet»
Kreftforeningen er veldig glad for beslutningen:

– Dette er like gledelig som nødvendig og etterlengtet.  Det er svært godt dokumentert at HPV-vaksinen er trygg, redder liv, og sparer den enkelte for alvorlige konsekvenser, og samfunnet for store kostnader, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen i en pressemelding.

Hun mener kreftformen på sikt kan nær utryddes.

– At vi kan vaksinere oss mot å få kreft, er jo på mange måter et drømmescenario. Når det gjelder livmorhalskreft har vi faktisk en vaksine med dokumentert effekt. Sammen med regelmessig undersøkelse med celleprøver kan vaksinen på sikt så godt som utrydde livmorhalskreft, sier Ryel.

Nær 300 tilfeller
Ifølge Kreftforeningen får 70-80 prosent av alle kvinner og menn en eller flere HPV-infeksjon i løpet av livet. I tillegg til å forårsake livmorhalskreft hos kvinner kan HPV-infeksjon være årsak til kjønnsvorter, peniskreft, kreft i endetarmen, og noen typer øre, nese- og halskreft.

Cirka 3000 kvinner hvert år påvist celleforandringer i livmorhalsen. Årlig får i underkant av 300 livmorhalskreft, og 70 dør. De aller flest krefttilfellene er HPV-relatert kreft.

Ikke for gutter
I dag er det ikke noe offentlig vaksinasjonsprogram med HPV-vaksinen for gutter, og Kreftforeningen mener at tilbudet om vaksine ikke bare bør omfatte jentene.

– At vi nå kan tilby gratis HPV-vaksine til alle jenter opp til 26 år er utrolig bra. Det neste naturlige steget vil være å tilby den på lik linje til gutter, sier Anne Lise Ryel.

Kommentarer

 • Simen Waage 09.09.2015 19.32.18

  SANEVAX WEBSIDE “The Sane Vax Mission is to promote only Safe, Affordable, Necessary & Effective vaccines and vaccination practices through education and information”. http://sanevax.org/ ARTIKLER, PRESS RELEASES MM Websiden er meget nyttig som søkbar informasjonskilde. Den inneholder et enormt mengde med informasjon: artikler, press releases mm FORSKNINGSSTUDIER: http://sanevax.org/research-blog/ Research-tasten linker til hundrevis med seriøse søkbare forskningsstudier inklusiv forskning på: Cancer, Cervarix, Gardasil, HPV, Immunisation practices, Neurology, Adjuvants, Ingredients, Injuries, prreservatives, Safety, and other related research.

 • Maria Lexberg 09.09.2015 15.39.02

  Kjempebra at vaksinen nå også tilbys jenter opp til 26 årsalderen! Ser at noen i kommentarfeltet her anbefaler sanevax som infokilde for vaksiner. Sanevax er omtrent like troverdig som en bruktbilselger på ecstasy. Når man sjekker hvilke leger de anbefaler (”Medical Professional Listing”), så er det bare homeopater og osteopater. Disse anbefaler bl.a. detox og en av dem påstår at ebolaviruset ikke eksisterer. Veldig ”seriøs” nettside dette ja…

 • Hans Petter Nenseth 09.09.2015 14.07.05

  Sorry, folks. Dere tar feil. SaneVax er et totalt useriøst nettsted. https://www.sciencebasedmedicine.org/beware-hpv-dna-in-gardasil/ Nina Hansen, jeg leser faktisk en del av tullet dere skriver. Det ender aldri opp i noen seriøse medisinske artikler. Dvs det har visst skjedd det og, men da har det allikevel motsagt budskapet deres. Hans Kristian Gaarder, har du flere historier om Illuminati som får popartister til å ta livet av hverandre? Har du sjekket Beatles og Illuminati? Ganske festlig. :) Simen Waage, jeg er utdannet helsefagarbeider. Ikke lege riktignok. Og nei, det er riktig at jeg ikke eier kunnskap om vaksine. Det er vår felleseide kunnskap gitt oss av vitenskapen, som er resultat av tusenvis av forskere gjorden rundt sitt forsvar. Du kan prøve å diskreditere meg så mye du vil, tenk så over hva du egentlig kritiserer. Det er dette jeg støtter meg på. Forskning etter samme prinsipper som gjør at du kan sitte på gutterommet og ljuge om vaksiner fra en datamaskin via internett, prøve å imponere med mailadresser, som om SaneWax ville brydd seg om noen motsa dem.

 • Nina Hansen 08.09.2015 23.25.37

  Det skulle da være temmelig tydelig at nettsteder som f.eks. Sanevax.org er svært viktige bidrag til å korrigere den sterkt tendensiøse og produkt-forblommende informasjonen som formidles av farmasøytisk industri og de industrikontrollerte helsemyndighetene. Jeg oppfordrer alle lesere av dette kommentarfeltet til å lese artikler fra Sanevax og vurdere for seg selv. Der kan man bl.a. få vite at Gardasil-vaksinen er underlagt nok en granskning for sine mange og alvorlige bivirkninger - noe du aldri ville fått nyss om dersom du bare leste informasjon fra Folkehelseinstituttet og industrien. Likeledes ville du heller aldri fått vite om den dype kriminaliteten som faktisk stadig dukker opp innen farmasøytisk industri, der legemiddelfirmaer dømmes til milliarddollar-bøter for via rent bedrag å ha forårsaket titusener av dødsfall (ref. f.eks. Vioxx-saken).

 • Hans Gaarder 08.09.2015 22.58.28

  Det er viktig med informasjon om bivirkninger fra HPV-vaksinen. Dessverre finnes det mange triste eksempler på dette i Danmark. Det er også viktig være klar over at langtidsvirkningene fra HPV-vaksinen Gardasil (som gis som 3 injeksjoner over et tidsrom på 6 måneder...) er ukjente. Her er en kilde for mer nøktern medisinsk-faglig info om HPV-vaksinen Gardasil: http://www.hansgaarder.info/produkter/vaksiner-vaksinering-trippelvaksine-hpv-vaksine/

 • Simen Waage 08.09.2015 22.40.08

  Det ble stengt for kommentarer da jeg anbefalte at det følges med sanevax.org for informasjon om HPV-vaksiner. Dette var visst på grunnlag av oppfordring fra en H.Nenseth, kjent nettmobber som ikke har medisinskfaglig bakgrunn, heller ikke kunnskap om vaksiner. Det gjøres oppmerksom på at Sanevax er et internasjonalt, faglig seriøst team som samarbeider med noen av verdens toppforskere på HPV-vaksiner. Det drives ikke med "desinformasjon" slik som H.Nenseth påstår. Det publiseres et stort mengde med fagstoff som alltid kan dokumenteres. Dersom DM finner en feil hos Sanevax, vennligst kontakt ansv.red. Norma Erickson norma_406@yahoo.com som vil undersøke saken grundig og gi tilbakemelding snarest mulig. Vennlig hilsen, Simen Waage

 • Hans Petter Nenseth 07.09.2015 14.30.20

  Jeg anbefaler å stenge kommentarfeltet på denne. Det sparer dere for mye jobb med å fjerne desinformasjon, slik Waage her gjør.

 • Hans Petter Nenseth 07.09.2015 14.27.23

  Sanewax er en side som promoterer vaksinemotstand ved å poste desinformasjon og skremselspropaganda. Gjennomgående upålitelig.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!