Nasjonalt prioriteringsråd skal fortsette

Etter en ekstern evaluering har helseministeren bestemt at Nasjonalt råd for prioritering fortsetter.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

LEDER: Nasjonalt råd for prioritering ledes av helsedirektør Bjørn Guldvog.

– Prioriteringsspørsmålene er svært viktige, men også utfordrende.  Et rådgivende organ vil bidra til at vi får åpen diskusjon om de vanskelige valgene, sier Helse- og omsorgsminister Bent Høie i en pressemelding.
Justeringer
Oppnevningsperioden for dagens Nasjonalt råd for kvalitet og prioritering går ut 1. juni i år.
Høie sier det vil komme endringer og justeringer i mandatet og sammensetningen i forbindelse med ny oppnevningsperiode. Rådet ledes av helsedirektør Bjørn Guldvog.
Det er konsulentbyrået Agenda Kaupang AS som på oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet har evaluert rådet.
De konkluderer med at det er behov for et nasjonalt prioriteringsråd, men går inn for et spissere mandat, med tydelig vekt på prioriteringsoppgaven.
Blant annet peker de på at rådets mandat i 2011 ble utvidet til også å omfatte kommunehelsetjenesten, og også befolkningsrettede tiltak.
– Må gi mer oppmerksomhet til kommunehelsetjenesten
–  Evalueringen gir grunnlag for å si at rådet i liten grad har drøftet saker som angår prioriteringer og kvalitet i de kommunale helse-og omsorgstjenestene Når vi samtidig vet at kommunehelsetjenesten legger beslag på store ressurser, like mye som spesialisthelsetjenesten, er anbefalingen at rådet i fortsettelsen kan vie større oppmerksomhet mot denne tjenesten, heter det i rapporten.

Powered by Labrador CMS