MS-medisin er kostnadseffektiv

Bruken av legemiddelet Aubagio for attakkpreget MS er kostnadseffektiv, ifølge en ny rapport fra Legemiddelverket.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Statens legemiddelverk har gjennomført en hurtig metodevurdering av kostnadseffektiviteten ved legemiddelet teriflunomid (Aubagio).
Medisinen er godkjent som førstelinjebehandling for attakkpreget MS.
Livskvalitet
Ifølge rapporten som Legemiddelverket har sendt til de fire regionale helseforetakene i desember i fjor, er MS-medisinen kostnadseffektiv.
Legemiddelet er i tablettform, og er sammenlignet med glatirameracetate (Copaxone), som må injiseres.
Legemiddelverket mener at dokumentasjonen og analysene som er innsendt er tilstrekkelig dokumentasjon for å kunne vurdere kostnadseffektivitet.
Aubagio er beregnet å gi bedre livskvalitet og til lavere kostnader enn legemiddelet det er sammenlignet med. Hvis prisen på Copaxone reduseres, vil dette ikke lenger være tilfelle, men Legemiddelverket mener at Aubagio fortsatt vil være kostnadseffektivt.
Innsparing
Ifølge Sanofi-Aventis sine egne budsjettberegninger, er innsparingen ved bruk av deres legemiddel Aubagio på cirka 50 millioner om fem år.
Størrelsen på innsparingen vil ifølge Legemiddelverket avhenge av markedsutviklingen for Copaxone og for konkurrenten til Aubagio: dimetylfumarat (Tecfidera), som også er i tablettform.
Metodevurdering av MS-medisinen er meldt inn av Bestillerforum, og rapporten vil bli vurdert av Beslutningsforum, som tar endelig avgjørelse om medisinen fortsatt skal brukes og inngå i retningslinjer for behandling.
Tecfidera har tidligere fått ja i Beslutningsforum.

Powered by Labrador CMS