Ber om ekstraordinært milliard-lån

Oslo universitetssykehus vil be Helse Sør -Øst om et lån på over 1,2 milliarder kroner.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

MÅ LÅNE: Sykehusdirektør Bjørn Erikstein og OUS vil be HOD om penger for å få bukt med de flere hundre påleggene ilagt dem av tilsynsmyndigheter. Foto: Vidar Sandnes

Oslo universitetssykehus (OUS) sliter med å lukke et stort antall pålegg ilagt dem av ulike tilsynsmyndigheter for ulike bygningsmessige og vedlikeholdmessige problemer.
Vil låne 1264 millioner
De siste tre årene har sykehuset brukt 460 millioner kroner til å lukke 168 avvik og pålegg.  Men det er fortsatt 350 pålegg som ikke er lukket ennå.
Derfor foreslår OUS-styret i kommende styremøte å gi OUS-direktør Bjørn Erikstein fullmakt til å søke om ekstraordinært lån til HOD, via moderskipet Helse Sør-Øst. Lånet skal bidra til å lukke påleggene og sikre oppgraderinger.
OUS ber om 1265 millioner kroner.
- Ekstraordinær situasjon
Det vanlige vedlikeholdsbudsjettet gir ikke rom for å lukke påleggene samtidig som et akseptabelt vedlikehold skal opprettholdes, ifølge OUS.
En del bygg i OUS er så dårlige at man forventer nye avvik og pålegg. Situasjonen beskrives av sykehuset som «ekstraordinær», da omfanget av pålegg er omfattende, med korte tidsfrister og store utbedringskostnader.
OUS-styret legger i forslaget til vedtak til grunn at egenandelen på 542 millioner kroner finansieres av sykehusets egne midler. 
25 prosent er fredet
Bygningsmassen til OUS har en snittalder på nærmere 60 år, om man ser bort fra Rikshospitalet.
Den fredede bygningsmasse utgjør 25 prosent av det totale arealet.

Powered by Labrador CMS