Helseministeren: – Flaut for Ap

– Jeg mistenker at det er litt flaut for Ap at regjeringen har lagt til rette for høyere vekst i pasientbehandlingen enn den forrige regjeringen klarte, sier helseministeren.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Arbeiderpartiet og partiets helsepolitiske talsmann Torgeir Micaelsen sa før helgen til Dagens Medisin at de mener økningen til sykehusene bare er på 1,7 milliarder kroner for neste år, og ikke to milliarder, slik budsjettforslaget legger opp til.
– Burde ristet litt i egen partileder
Men helseminister Bent Høie (H) mener at han har sitt på det tørre.
– Hvis Micaelsen mener vi skriver budsjettene våre feil, burde han vel også ristet litt i sin partileder som for et år siden nok regnet på samme måte i samme budsjett, sier Høie.
Les mer: Slik vurderer Ap helsebudsjettet
– Her har vi vårt på det tørre tallmessig og i tråd med vanlig praksis.
Arbeiderpartiet mener realveksten til sykehusene er mindre enn det som er departementets eget anslag på økningen som kreves for å imøtekomme at man blir flere eldre her i landet.
Dette er «helt på siden», ifølge helseministeren:
– Dette handler om investeringer som svinger fra år til år, og sier ingenting om regjeringens politikk. Dette har Micaelsen blitt forklart før.
– Flaut for Ap
– Skal man sammenligne med demografi, er det viktigste i dette budsjettet en høy vekst i pasientbehandlingen. Den er på 2.15 prosent. Jeg mistenker at det er litt flaut for Ap at regjeringen har lagt til rette for en høyere vekst i pasientbehandlingen i våre to budsjetter, enn den forrige regjeringen klarte gjennom sine åtte år. Det er påfallende at Ap har så lite politiske tanker å komme med på helsefeltet, at det eneste de har på hjertet når statsbudsjettet legges frem, er å krangle om tall.
Når de først legger seg på den linjen, er det klart at de likevel bommer, sier Høie, som legger til at «Micaelsen gjerne må være i mot fritt behandlingsvalg personlig».
– Må gjerne okke seg
– Men det endrer ikke at det går 150 millioner kroner til reformen neste år, som skal brukes på å gi pasienter behandling.
– Tjue millioner kroner til bedre utredning av personer med smerte- og utmattelseslidelser, er ikke bare åpenbart et tilbud til pasientene - men et svært riktig og viktig et. Jeg mener også det er bra at vi neste år vil se helårsvirkning av at helseregionene kjøper 200 rusbehandlingsplasser hos ideelle.
– Micaelsen må gjerne okke seg, men pasientene vil merke at dette er ekte behandling. Dette er et resultat av at regjeringen prioriterer rusfeltet, noe man ikke opplevde da Ap styrte, sier Høie.

Powered by Labrador CMS