Prostatasenter til Sørlandet

Helse Sør-Øst gir 700.000 kroner til prostatasenter ved Sørlandet sykehus.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Prostatasenteret skal føre til bedre diagnostikk og oppfølging av pasienter, heter det i en pressemelding fra sykehuset.

– Sørlandet sykehus er det eneste foretaket utenfor universitetssykehusene i Helse Sør-Øst med et komplett tilbud innen utredning og behandling av prostatakreft. Med nye midler kan vi videreutvikle prostatasenteret, som vi har ambisiøse mål for, sier fagdirektør Per Engstrand.

– En anerkjennelse
Sykehuset søkte i januar om å etablere et prostatasenter. Bakgrunnen var at det i statsbudsjettet for 2014 ble bevilget 6,2 millioner kroner til drift av minst to prostatasentre i Helse Sør-Øst.

– Bevilgningen til Sørlandet sykehus ser vi som en anerkjennelse på det gode arbeidet som er gjort. Vi har et aktivt forskningsmiljø, med for tiden tre doktorgradskandidater innen prostatakreft, sier klinikksjef ved Kirurgisk klinikk, Geir Bøhler.

130 pasienter
Om lag 130 pasienter med prostatakreft blir årlig behandlet ved Sørlandet sykehus.

De nye midlene skal spesielt brukes til utredning der ultralyd og MR kombineres, og til å bygge ut kvalitetsregistre for å sikre at pasientene får riktig behandling etter kort utredning. Ved å overvåke pasienter med påvist prostatakreft med lav risiko skal overbehandling unngås, samtidig som man sørger for radikal behandling senere dersom sykdommen utvikler seg.

Sykehuset skal ansette en egen kvalitetskoordinator til dette arbeidet.

Powered by Labrador CMS