PRIORITERING: OUS-direktør Bjørn Erikstein snakket om prioritering i egen hverdag og på eget sykehus under Dagens Medisins fagmøte om helseprioriteringer torsdag. Foto: Rune Thorstein

OUS-direktøren ut mot ortopedi-prioritering

DM ARENA: Mange ortopedipasienter har ventet i over ett år. – Mange av disse pasientene burde aldri vært henvist til oss, sier OUS-direktøren.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

OSLO KONGRESSENTER: Administrerende direktør Bjørn Erikstein ved Oslo universitetssykehus (OUS) viste til at sykehuset fortsatt har ufordringer innen ventetider og fristbrudd, da han holdt sitt innlegg under Dagens Medisins fagmøte om prioritering i helsevesenet torsdag ettermiddag.
– Burde vært sendt til treningssenter
– Ventetider og fristbrudd er hovedfokuset for vår eier, helseministeren. Vi har ryddet – samt hatt en viss kapasitetsøkning - og redusert antallet som har ventet mer enn et år fra 11800 til 3000, sa Erikstein.
– De tre tusen er i hovedsak ortopedi. Det sier kanskje også noe om hvilke pasienter som blir prioritert – og særlig innen ortopedi. Mange burde aldri vært henvist til oss, men blitt sendt på treningssenter, sa Erikstein og viste til at det er god dokumentasjon på at enkelte ortopediske tilstander best kan heles ved hjelp av trening.
Fristbrudd
Og så er vi ikke gode på fristbrudd, sa han:
– Vi  jobber hardt med dette, men nå ligger vi på 14 prosent, det er alt for høyt. Nå øker vi imidlertid antallet CT og MR-undersøkelser. Det er eksempler på tunge prioriteringer vi gjør i vårt system, sa han.
I Oslo universitetssykehus er dette prioriterte pasientgrupper:
Nasjonale og regionale pasientgrupper, barn, øyeblikkelig hjelp, kreft, psykisk helse og avhengighet.

Powered by Labrador CMS