Fikk mest fra forskningspott

Ahus er det offentlige sykehuset med høyest innvilgelsesprosent for forskningspenger fra Helse Sør Østs regionale forskningsmidler.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Totalt ble det bevilget 129,5 millioner kroner til forskningsprosjekter som deltok i konkurransen om regionale forskningsmidler fra Helse Sør Øst.
Høyest innvilgelsesprosent
Av disse ble det bevilget 13.527000 kroner til Akershus universitetssykehus.
Dermed er Ahus også i år det offentlige sykehuset med høyest innvilgelsesprosent.
 – Yngre forskerstab ved Ahus
 – Akershus universitetssykehus har generelt en yngre forskerstab enn andre universitetssykehus, og mange av prosjektlederne som har fått tildeling fra Helse Sør Øst i år er under 40 år, sier Helge Røsjø, avdelingssjef for forskning, medisinsk divisjon ved Ahus, til Dagens Medisin.
– En årsak til at Akershus universitetssykehus nå leverer stabilt gode resultater over flere år er et systematisk arbeid med å bygge opp kliniske forskningsenheter og å utvikle laboratoriet for klinisk molekylærbiologi, som er et samarbeidsprosjekt med Universitet i Oslo, sier Røsjø.
Forskningsstrategi
Konstituert administrerende direktør Stein Vaaler, er glad for tildelingene:
 – Jeg er veldig fornøyd med utviklingen og ser helt klart at det er et resultat av godt arbeid og tydelige avgjørelser i utviklingen av forskningsstrategien, sier han ifølge ahus.no

Powered by Labrador CMS