Kjernejournal til Rogaland

Prosjektet med kjernejournal utvides til flere kommuner i Rogaland.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Kjernejournal er allerede under utprøving i Sør-Trøndelag, hvor 50 fastleger er innlemmet i arbeidet.

Nå skal kjernejournal også prøves ut i Stavanger, Randaberg, Sola og Midtre Gauldal.

​– Trygghet for innbyggerne
Kjernejournal er en ny elektronisk løsning som samler viktige helseopplysninger til den enkelte innbygger på ett sted.

​– For innbyggerne vil det være en trygghet at helseopplysningene fra kjernejournal vil følge deg og er tilgjengelig uansett hvor du kommer til behandling når kjernejournal er tilgjengelig i hele landet, sier Anne-Lise Härter, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet og ansvarlig for kjernejournal, til egne nettsider.

Ifølge Härter har innbyggerne aldri hatt bedre innsyn i egne helseopplysninger enn de får med kjernejournal. Alle kan når som helst reservere seg fra kjernejournal.

Nasjonalt i 2015
Innbyggere som er folkeregistrert i Stavanger, Randaberg, Sola og Midtre Gauldal får automatisk opprettet en egen kjernejournal i begynnelsen av februar.

Fra april-mai blir kjernejournal tatt i bruk av helsepersonell i utprøvingsområdet, slik som fastlegene og legevakten, akuttmottaket og AMK-sentralen ved Stavanger Universitetssykehus. 

Helsepersonell kan bare gjøre oppslag i kjernejournalen ved tjenstlig behov, altså i forbindelse med at pasienten er til behandling.

De fleste opplysningene i kjernejournal hentes fra allerede eksisterende og offentlige registre. I tillegg kan innbygger selv og behandlende lege registrere opplysninger.

Planen er at prosjektet skal bli nasjonalt i 2015.

Powered by Labrador CMS