Åtte av ti unge tror på jobb etter tiltak

Blant ungdom som er utenfor arbeid og utdanning, mener åtte av ti at tiltaket de er med på skal gjøre det lettere å få seg en jobb. Seks av ti har fått mer orden på livet sitt.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Det viser en evaluering NOVA er i gang med. Evalueringer gjelder ett av delprosjektene under det såkalte NyGIV-oppfølgingsprosjektet, som retter seg mot unge i alderen 15-21 år som ikke går på skole eller har jobb.
Mer motivert for skole
Ungdom i tiltak er gjennomgående fornøyd med tiltakene de har gått på, og opplever at de har hatt et positivt utbytte av deltakelsen, ifølge NOVA. Åtte av ti tror det blir lettere å få jobb. Seks av ti har fått mer orden på livet, og halvparten er blitt mer motivert for videregående opplæring.
Les også: Ungdom som søker helsehjelp dropper oftere ut av skolen
Tiltak som er innrettet mot gjennomføring av videregående kan se ut til å ha en merverdi – ikke bare på sikt, men også for ungdommene «her og nå».
Andelen fornøyde er størst blant ungdom som deltar i tiltak som innebærer skolefaglig opp­læring og på tiltak der målet er at de på sikt skal fullføre videregående, skriver NOVA.

Powered by Labrador CMS