Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
NYTT VERKTØY: Claus Klingenberg og Anne Hilde Røsvik fra Helsebiblioteket viser frem den nye appen for både akuttveileder og generell veileder i pediatri. Foto: UNN

Ny app for barneleger

Nå kan du ha pediatriveilederne med deg i lommen uansett hvor du befinner deg.

Publisert: 2013-11-13 — 10.56 (Oppdatert: 2015-05-09 — 09.23)
Denne artikkelen er over syv år gammel.

I går ble den nye appen for barnemedisin lansert på Universitetessykehuset Nord-Norge (UNN). Appen inneholder både akuttveileder og generell veileder i pediatri. Den finnes både til iPhone og Android-telefoner, er gratis å laste ned og fungerer også offline.

Den første akuttveilederen for pediatri kom i bokform i 1998, mens den generelle veilederen ble utgitt i 2006. Det er Helsebiblioteket.no som nå har finansiert digitaliseringen og utviklingen av appen «veileder i pediatri».

- Nyttig for mange
Appen kan brukes på alle barneavdelinger uansett størrelse, ifølge Claus Klingenberg. Han er seksjonsoverlege ved barneavdelinga på UNN Tromsø og har vært redaktør for arbeidet. 

- Veilederne kan også være nyttige for andre enn barneleger, for eksempel ved mindre sykehus der man ikke har tilgang på barneleger, som også kommer borti sykdommer hos barn og unge, sier han til UNNs nettside.

- Vi hilser dette veldig velkommen. I Tromsø har vi flydd med papirutgaven av akuttveilederen i ambulansehelikopteret siden 2006 og hatt stor nytte av den, bekrefter Knut Fredriksen, overlege ved Akuttmedisinsk klinikk ved UNN.

Viktigst for assistent- og LIS-leger
Klingenberg tror likevel appen vil være av størst nytte for assistleger og leger i spesialisering.

- Det vil være ekstremt nyttig for dem å kunne slå opp i veilederen også når det ikke er en overlege tilgjengelig som kan svare på spørsmål, sier han.  

Den generelle veilederen er oppdatert på diagnostikk, behandling og oppfølging av 218 av de vanligste sykdommene hos barn, i tillegg til informasjon om trygderettigheter, lovverk, legemiddelhåndtering og prosedyrer. Akuttveilederen, som er revidert og oppdatert i 2012-2013, har informasjon om 120 akutte tilstander, i tillegg til akutte prosedyrer i pediatri.

Relaterte saker

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Se opptak fra Post-ESMO-seminaret her!

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!