Lege: Abort er ikke noe annet enn drap

«Jeg håper inderlig at vi fastleger i framtiden ikke blir tvunget til være medhjelper til drap som vi er i dag», skriver fastlege Christina Grandalen i et leserinnlegg.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

I et uvanlig direkte leserinnlegg i Oppland Arbeiderblad skriver Christina Grandalen at abort ikke dreier seg om noe annet enn drap. Innlegget kommer som en reaksjon til debatten om legers rett til å reservere seg mot å henvise til abort.   

«Det er visstnok en kraftig diskusjon i gang her omkring hvorvidt vi fastleger skulle få denne retten å eie noe som heter samvittighet eller bare – som en annen robot! – følge pasientens ønske om å ta et liv. Det er nemlig ikke noe annet enn det dette dreier seg om: drap!»

«Uansett hvordan en kaller det når et foster skal aborteres, så er det et menneske det er snakk om her, ikke bare en ting. Jeg vet ikke hvordan andre leger stiller seg til dette, men jeg for min del har blitt lege for å BEVARE liv og ikke for å drepe!» skriver Grandalen. 

Én av to fastleger
Grandalen er en av to fastleger i bygden Snertingdal i utkanten av Gjøvik kommune, ifølge Oppland Arbeiderblad. I innlegget legger hun ikke skjul på hva hun mener om valget til kvinner som ønsker å få utført en abort.

Som helsestasjonslege mener hun det er «tortur å måtte bidra til drap i mors liv uten å gi dem en sjanse».

- For enkelt i dag
Legen mener det er for enkelt å få utført abort i dag, og hun etterlyser obligatorisk rådgivning for kvinnene som vurderer et slikt inngrep.

«I mine øyne er det altfor lett å få innvilget abort nå til dags, det er i grunn «bare å gå til legen og få henvisningen» så er det gjort», skriver hun.

Ønsker lovendring velkommen
Grandalen innrømmer at hun er sterkt motstander av abort, og hun karakteriserer leger som henviser til abort, som «medhjelpere» til drap.

«Ut ifra de erfaringene jeg har med dette med mine pasienter samt at jeg er sterk motstander mot abort, noe jeg absolutt ikke er redd for å innrømme her og nå, hilser jeg denne loven meget velkommen og håper inderlig at vi fastleger i framtiden ikke blir tvunget til være medhjelpere til drap som vi er i dag».

Powered by Labrador CMS