Diabetesmiddel på blå resept

Injeksjonsmiddel har fått forhåndsgodkjent refusjon når det brukes i kombinasjon med to orale antidiabetika.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Fra 1. august 2013 har Lyxumia fått forhåndsgodkjent refusjon til behandling av type 2-diabetes mellitus i kombinasjon med metformin og/eller sulfonylurea.

Dette er klart etter vedtak i Statens legemiddelverk.

– Kostnadseffektivt
Sanofi-Aventis søkte om forhåndsgodkjent refusjon for Lyxumia ved bruk sammen med metformin og/eller sulfonylurea.

– Legemiddelverket mener at Lyxumia er kostnadseffektiv sammenlignet med Byetta (exenatide) som administrerers to ganger daglig. Lyxumia har vist lik effekt som Byetta på gjennomsnittlig reduksjon av blodsukkeret, skriver Legemiddelverket på sine nettsider.

Legemiddelverket gjør et poeng av at Lyxumia dessuten er et rimeligere alternativ enn Byetta (Bristol Myers Squibb/AstraZeneca). Det blir også lagt vekt på at Sanofi-Aventis har utført en støtteanalyse som viser at Lyxumia er kostnadsbesparende sammenlignet med Victoza (Novo Nordisk).

Brukes ved overvekt
Blåreseptvedtaket innebærer at Lyxumia, benyttes i kombinasjon med metformin og/eller sulfonylurea hos pasienter som ikke har oppnådd tilstrekkelig glykemisk kontroll på høyeste tolererte dose av disse legemidlene.

Dette er vilkårene for refusjon:

  • Lyxumi brukes kun til pasienter som har betydelig overvekt (tilsvarende KMI lik eller over 30 for de med europeisk avstamning).
  • Legemiddelet benyttes kun til pasienter hvor insulin ville vært alternativet.
  • Det brukes kun til pasienter som oppnår et vekttap på tre prosent eller mer på ett år og fem prosent eller mer på to år.

Les hele vedtaket her

Powered by Labrador CMS