Sjef for Forsvarets sanitet slutter

Sjefen i Forsvarets sanitet (FSAN) slutter og går til ny jobb.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Generalmajor John Maxfield Steineger slutter som sjef for Forsvarets sanitet.
–Jeg frasier meg stillingen, men skal ha to års permisjon uten lønn, og skal jobbe for konsulentselskapet Bjartveit og Eikeset, sier Steineger, som overtok som sjef for FSAN etter Sverre Diesen i 2009.
Legemangel
FSAN har i lengre tid hatt problemer med å få tak i nok leger. Legemangelen skal ha gjort at FSAN har hatt trøbbel med å levere tilstrekkelige helsetjenester til de vernepliktige.
I en intern FSAN-rapport, som Dagens Medisin har fått tilgang til, ble det i mars i fjor påpekt en rekke interne forhold som  «truer FSANs evne til å levere helt vesentlige tjenester for Forsvarets operative evne», ifølge rapporten.
Steineger presiserer overfor Dagens Medisin at han ikke slutter i jobben på grunn av kritikk.
Ny sjef om kort tid
Steineger, som er spesialist i psykiatri, har tidligere vært sjef for Lovisenberg distriktspsykiatriske senter, sjef over Forsvarets stressmestringsteam for internasjonale operasjoner, sjef for Forsvarets Flymedisinske Institutt, og klinikksjef for Medisinsk klinikk ved  Oslo universitetssykehus, Aker.
Søknadsfristen til stillingen som FSAN-sjef er utløpt, men Forsvarsdepartementet sier til Dagens Medisin at de ikke evner å utlevere søknadslisten før om en tid grunnet ferieavvikling. Det vil i løpet av kort tid ansettes en ny sjef for FSAN.
 

Powered by Labrador CMS