Laget app for legemiddelutregning

Nå kan sykepleiere og annet helsepersonell få app-hjelp til legemiddelutregningen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Helsebiblioteket og Legemiddelverket lanserte 12. juni app´en «Legemiddelutregning», som et tiltak for større pasientsikkerhet.

Omfatter ulike administrasjonsmåter
App´en tar utgangspunkt i aktuell legemiddelform, som for eksempel injeksjon, infusjon og tabletter, og veileder brukeren trinnvis frem til riktig svar. Den nye app´en fungerer uten internettforbindelse når den først er lastet ned, opplyser de to offentlige instansene på sine nettsider.

Legemiddeldoser blir ofte angitt i milligram eller mikrogram i pasientens journal. Ved hjelp av app´en kan helsepersonell enkelt finne tilsvarende dose for tabletter, mikstur eller injeksjonsvæske.

– Avgjørende for pasientsikkerheten
Legemiddelverket og Helsebiblioteket understreker at det kan være livsviktig å beregne riktig medisinmengde. Å kunne legemiddelutregning, er helt avgjørende for pasientsikkerheten:

– Regnefeil forekommer i helsevesenet, og app´en er et nyttig hjelpemiddel som vi håper kan redusere risikoen for feil i utregningen. Helsepersonell må alltid vurdere om svaret er rimelig, og de er fremdeles ansvarlige for at utregningen er riktig, sier sykepleier Vibeke Bostrøm i Kunnskapssenterets pasientsikkerhetskampanje.

Powered by Labrador CMS