Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Hedret forskere med priser

Oslo universitetssykehus har hedret tre enkeltforskere og seks forskergrupper med sykehusets halvårige forskningspriser.

Annons:

Oslo universitetssykehus (OUS) delte ut prisene under et arrangement 26. april. Sykehuset deler ut slike priser hvert halvår. De tre nye prisene til enkeltforskerne ble tildelt første gang i år, mens det er fjerde gangen at sykehuset gir artikkelprisen til forskergrupper.

– Jeg er utrolig stolt over det høye nivået på forskningen som utføres ved Oslo universitetssykehus, og jeg gleder meg stort på vegne av alle som har mottatt en pris i dag, uttalte Erlend B. Smeland, direktør for forskning, innovasjon og utdanning ved Oslo universitetssykehus til sykehusets nettside fredag.

Gjeveste pris for avansert metodebruk
Den gjeveste prisen gikk til Harald Stenmark, forskningssjef ved Seksjon for biokjemi ved Institutt for kreftforskning ved OUS. Han mottok sykehusets pris «Excellent Researcher Award» på 300.000 kroner. Guro Elisabeth Lind og Tom Hemming Karlsen mottok 150.000 kroner hver, da de ble tildelt «Early Career Award».

Stenmark, som også er professor og leder av Senter for kreftbiomedisin ved Det medisinske fakultet, ble hedret med den store forskningsprisen blant annet for å ha gjennomført viktig og original forskning basert på avansert metodebruk.

Mottok 150.000 tidlig i karrieren
Guro Elisabeth Lind, førsteamanuensis ved UiO og gruppeleder i epigenetikk og mentor for Ph.D.-programmet ved Oslo universitetssykehus, mottok prisen «Early Career Award» på 150.000 kroner. Hun fikk prisen for lovende forskning innenfor området epigenetikk og kreft.

Også Tom Hemming Karlsen, lege ved Avdeling for transplantasjonsmedisin, Klinikk for kreft, kirurgi og transplantasjon ved OUS, fikk denne prisen. Han fikk den for sin forskning innen gastromedisin – og for å ha skapt en sterk og aktiv forskningsgruppe på området.

Ment som en påskjønnelse
De nye prisene til enkeltforskere er ment som en påskjønnelse til lovende talenter, men også for å vise frem spissene blant sykehusets etablerte forskere.

– Prisen Excellent Researcher Award henger veldig høyt, sier forskningsdirektøren videre.

Prisene skal inspirere forskningsmiljøene og synliggjøre forskningsvirksomheten inn mot organisasjonen som helhet. Prismidlene går til forskning.

Smeland understreker, ifølge nettsiden, at forskningen er en grunnleggende forutsetning for å opprettholde og styrke kvaliteten i pasientbehandlingen.

Les mer om prisene og vinnerne her

Relaterte saker

Kommentarer

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!