Godt fornøyd med økt rehabiliteringsinnsats

Landsforeningen for hjerte- og lungesyke er svært godt fornøyd med at Arbeiderpartiet har vedtatt økt innsats på rehabiliteringsområdet. Nå krever foreningen handling.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Rett før Arbeiderpartiets landsmøtet ga generalsekretær Frode Jahren i Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) i sin blogg her på Dagens Medisin "Et godt råd til Arbeiderpartiet". Han hevdet at Arbeiderpartiet umulig kan være bekjent av dagens rehabiliteringstekst i partiprogrammet.

Nå som landsmøtet er over, sier han seg svært godt fornøyd med at Arbeiderpartiet har vedtatt økt innsats på rehabiliteringsområdet.

Krever oppfølging
På vegne av LHL krever han at landsmøtevedtaket må følges opp

– Nå må statsråder, stortingsrepresentanter og ordførere følge opp, krever generalsekretæren, ifølge en pressemelding.

Før landsmøtet påpekte LHL, Landsforeningen for hjerte- og lungesyke at programkomiteens forslag til formuleringer var lite konkrete og ikke tok på alvor de store utfordringene. Nå har partiet vedtatt økt innsats og videreutviklet politikken.

– Vi er fornøyd med at landsmøtet har fulgt LHLs råd og vedtatt en tydeligere og mer konkret politikk, sier Jahren, ifølge en pressemelding.

Hadde ønsket enda sterkere satsing
LHL påpeker at det i programmet til Arbeiderpartiet nå blant annet heter at partiet vil ha sterkere prioritering av rehabilitering i sykehus og i kommunene og utvide retten til fritt sykehusvalg til også å omfatte private opptrenings- og rehabiliteringsinstitusjoner som har avtale med regionale helseforetak.

Jahren understreker at flere formuleringer og kulepunkter er i tråd med LHLs politikk, selv om foreningen hadde ønsket en enda sterkere og målrettet satsing.

– Vi hadde ønsket oss at partiet også hadde vedtatt å utarbeide en forpliktende nasjonal handlings- og opptrappingsplan for rehabiliteringsfeltet, men dette må ses på som første steg på veien. Vi skal følge opp dette både med Arbeiderpartiet og andre partier, fastslår Jahren.

Powered by Labrador CMS