Akuttmottakene: Støre ikke fornøyd

Helsestatsråden er ikke fornøyd med dagens situasjon ved akuttmottakene og ønsker samspill med helseforvaltning og fagmiljøer.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Dette går frem av Jonas Gahr Støres debattinnlegg «Bedre akuttmottak» her på dagensmedisin.no. Han rykker ut mot noen av synspunktene til Lars Petter Bjørnsen, som på vegne av Norsk selskap for akuttmedisin blant annet skriver dette i et innlegg:

«Dersom Støre er fornøyd med dagens situasjon ved norske akuttmottak, må det bero på en misforståelse – i verste fall en pinlig politisk prioritering.»

Les også: Hevder Støre gikk i blålys-fella

– Fortsatt rom for forbedringer
Støre påpeker at Bjørnsen hevder han er fornøyd med dagens situasjon ved akuttmottakene.

– Dette stemmer ikke. Dette er et felt der det fortsatt er rom for forbedringer. Det jeg har sagt er at tilbudet til pasienter som blir akutt alvorlig syke holder et generelt høyt nivå ved sykehusene våre, skriver han.

Støre konstaterer at Bjørnsen er enig i at Norge har en god akuttkjede på noen områder.

– Jeg er glad for at vi kan ta diskusjonen om tilstanden på akuttmottakene med den erkjennelsen i bunn. Det fortjener alle de som utfører et verdifullt arbeid ved mottakene. Det er også det beste utgangspunktet når vi sammen skal få til forbedringer, fremholder han.

Tar akuttgrep
Støre opplyser at han kommer til å invitere representanter fra de regionale helseforetakene, Statens helsetilsyn og Helsedirektoratet til et møte om situasjonen.

– Jeg ønsker også samråd med de toneangivende fagmiljøene – blant dem Norsk Selskap for Akuttmedisin, heter det også i innlegget.

Powered by Labrador CMS