Vil gi flere tilgang til pasientopplysninger

Legevaktsleger og ambulanspersonell bør i større grad få tilgang til taushetsbelagte pasientopplysninger, foreslår Regjeringen. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Helsepersonelloven gir liten adgang til å gi taushetsbelagte opplyninger til helspersonell, som ambulansepersonell eller legevaktslege, som har gitt helsehjelp til pasienter.
Var behandlingen riktig?
Helsepersonell som behandler pasienter i første fase får ikke vite om behandlingen de ga var riktig.
 
Regjeringen foreslår nå endringer i loven som vil gi en begrenset adgang til å utlevere opplysninger når det kan gi viktig læring og kvalitetssikring.
 
- Dette vil gi viktig læring, både der hvor behandlingen har vært korrekt og der hvor den viser seg å ha vært ukorrekt. Bedre læring vil redusere antall feil og heve kvaliteten på pasientbehandlingen, sier helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding.
 
Ikke flere opplysninger enn nødvendig
Det skal ikke utleveres flere opplysninger enn det som er nødvendig for formålet og opplysninger kan bare utleveres til helsepersonell som tidligere har tatt del i undersøkelse eller behandling av pasienten.
I pasientens journal skal det dokumenteres hvem som har fått utlevert opplysninger og hvilke opplysninger som er utlevert.

Powered by Labrador CMS