Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Forsker får treningsansvar

Forsker Svein Arne Pettersen er tilknyttet A-landslaget i fotball og får fysisk treneransvar for Brede Hangeland & Co ut 2013.

Annons:

Forskningsgruppeleder Svein Arne Pettersen ved Kompetansesenteret for idrett og helse i Tromsø har fått en viktig oppgave. Som nyoppnevnt fysisk trener for A-landslaget i fotball frem til nyttår skal han gjøre sitt ytterste for at Drillos kommer til VM-sluttspillet i Brasil. Det ligger i kortene at dersom fotballandslaget skulle kvalifisere seg til VM i Brasil i 2014, får Pettersen fortsette i Drillos trenerteam.

- En kobling til A-landslaget gir verdifull erfaring som også kommer forskningen ved UiT til gode, sier Pettersen til uit.no, nettavisen til Universitetet i Tromsø.

Forberedelser
Forskningsgruppelederen ved Det helsevitenskapelige fakultetet ved Universitetet i Tromsø var med A-landslaget til Thailand sist vinter. Etter at Pettersen var med landslaget til Sør-Afrika i begynnelsen av januar i år, ble han engasjert av Norges Fotballforbund som fysisk trener ut året.

Pettersens jobb er å delta i planleggingen av treningene - og ha ansvar for at Brede Hangeland og de andre landslagsspillerne får en fornuftig belastning i forhold til kampene de skal gjennomføre.

- Jeg skal passe på at spillerne er «fresh» til kamp. Min rolle er ikke å få dem i bedre form. Dette klarer jeg ikke i løpet av noen korte dager på samling, men de skal være pigge til kamp, sier Svein Arne Pettersen.

Samspill
Dersom Drillos, det norske fotballandslaget, skulle kvalifisere seg til VM i Brasil i 2014, kan Pettersen få en enda viktigere rolle - i form av opptrening frem mot sluttspillet.

A-landslagets fysiske trener setter pris på utfordringene han har fått ved å bli engasjert som fysisk trener ut året, og erfaringen med å trene i internasjonale miljøer.

Han verdsetter også samarbeidet med Egil Drillo Olsen: - Drillo har en egen evne til å formidle, og han får spillerne til å forstå hva han vil at de skal utføre på banen.

Forskning
En annen fordel med tilknytningen til A-landslaget er at Pettersen får nyttig kunnskap som kommer forskningen ved UiT til gode.

Blant annet håper han å tilegne seg kompetanse som han kan bruke i bachelorutdanningen i idrett som UiT samarbeider med Høgskolen i Finnmark om. - Der legges det vekt på å forstå prestasjonsutvikling, uttaler forskeren til universitetets nettavis.

Portugisisk gatefotball
Til høsten skal Pettersen ha forskningstermin og flytte til Portugal for ett år. Derfra skal han reise på landslagssamlinger. - Det er snakk om rundt ti døgn i løpet av høsten, og det blir ikke mer komplisert enn å reise fra Tromsø, sier han.

I Portugal skal han delta i en gruppe som forsker på fotballfysiologi, arbeidskrav i forhold til å spille fotball, måling av tretthetsutvikling og skadeforebygging. Han skal også delta i et prosjekt som ser på trening og fysisk aktivitet hos barn, blant annet helseeffektene hos barn som spiller gatefotball.

I farten, Dagens Medisin 05/2013

Relaterte saker

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!