Lettere tilgang til legevaktmetoder

Legevaktpersonell og andre får nå gratis digital tilgang til Legevakthåndboken, og mot slutten av året kommer en app.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Dette er klart etter en avtale mellom Helsebiblioteket og forlaget Gyldendal Akademiske. Avtalen om gratis digital tilgang gjelder i tre år med mulighet til forlengelse.

Legevakthåndboken er en praktisk håndbok som gir helsepersonell beslutningsstøtte og behandlingsråd på legevakt. Nasjonalt kompetansesenter for legevaktmedisin er faglig ansvarlig for innholdet.

Kommer også som app
Det er fjerde utgave av Legevakthåndboken, som nå utgis digitalt. I tillegg til den nettbaserte utgaven, vil det fra slutten av året bli lansert en mobil applikasjon som kan lastes ned via AppStore og AndroidMarket.

Legevakthåndboken har informasjon om symptomer, sykdommer og håndtering av disse samt råd om livreddende behandling og håndtering av skader og ulykker.

– Egner seg for raske oppslag
Ifølge Helsebiblioteket egner den digitale håndboken seg for raske oppslag i pasientmøtet og er beregnet på alle som arbeider i en legevaktordning – blant andre legevaktsleger, turnusleger, studenter, ambulansepersonell og annet legevaktpersonell.

Avtalen gir imidlertid alle med norske IP-adresser fri tilgang til Legevakthåndboken

Legevakthåndboken ble utgitt på papir for første gang i 1993 gjennom et samarbeid mellom legene Cecilie Arentz-Hansen, Kåre Moen og Gyldendal Akademisk.

Powered by Labrador CMS