Få erstatninger for flåttbitt

Fra 2001 har Norsk pasientskadeerstatning (NPE) behandlet 54 saker som gjelder forsinket eller feilbehandling av borrelia. Kun syv har fått medhold.

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

De resterende 47 sakene har blitt avslått.

- Disse tallene viser at det er meget sjelden pasienter melder inn saker med denne problemstillingen, sier kommunikasjonssjef Øydis Ulrikke Castberg i en pressemelding fra NPE.

Fire med forsinket diagnose
Fire pasienter har fått medhold for forsinket diagnose av borrelia/borreliose, mens tre har fått medhold på grunn av feilbehandling.

I sakene som har endt med avslag, er det flest der pasienten mener at plager og sykdom har oppstått eller blitt forverret etter forsinket diagnose og behandling.

Har fått rett behandling
Vurderingen i sakene med avslag er at pasientene har fått behandling i tråd med gjeldene retningslinjer, og at pasientenes plager dermed ikke skyldes feilbehandling. Retten til erstatning har med det falt bort.

- Med så lite tallmateriale er det vanskelig å trekke noen klare konklusjoner. Men NPE har konkludert med at pasientene som har fått medhold ikke har fått den behandlingen de har krav på, noe som har ført til unødige plager og sykdom for disse syv pasientene, sier Castberg.

Powered by Labrador CMS