Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Stortingsrepresentant boikotter Legeforeningen

- Legeforeningen setter pasientene på spill og framlegger trusler i kampen mot den nye fastlegeforskriften, sier stortingsrepresentant.

Publisert: 2012-03-29 — 22.11 (Oppdatert: 2015-05-21 — 13.44)
Denne artikkelen er over syv år gammel.

Thomas Breen, Aps helsepolitiske talsmann nekter å stille opp som innleder i et kurs om helsepolitikk Allmennlegeforeningen skal holde i vår under den såkalte Våruka.

"Plan B"
Årsaken er at Legeforeningen torsdag gikk ut i Dagens Medisin og fortalte om sine konkrete planer for en ny helprivat ordning som skal kunne innføres i samme øyeblikk som Helse- og omsorgsdepartementets (HOD) forslag til ny fastlegeforskrift går gjennom slik det foreligger.

Les mer: Her er Legeforeningens plan B

Høringsfristen for forslaget gikk nylig ut, og HOD er i ferd med å gjennomgå de nær 300 høringssvarene som er kommet inn.

- Når Legeforeningen framlegger dette før en plan om en ny legeordning er på plass vil jeg ikke forholde meg til dem som forening, sier en forbannet Breen til Dagens Medisin.

Frustrert
- Et bredt flertall ba regjeringen om å gjøre en jobb. Da presterer den nye ledelsen i Legeforeningen å komme med en form for trusler: Regjeringen er bedt om å utarbeide nye forskrifter og da gjøres det som er vanlig, nemlig å utarbeide et forslag som sendes til høring.

- Legeforeningen- som alle andre- spiller inn sitt synspunkt i høringsrunden. At man fra Legeforeningen ikke akspeterer den normale måten endringer foregår på i et demokrati gjør meg  frustrert, sier Breen.


Breen sier Legeforeningens utspill vil gå ut over pasientene:

- Legeforeningen setter pasientene på spill for noe foreningen ikke vet resultatet av, sier han. Jeg vil ikke bruke tid på Legeforeningen så lenge dette er uavklart, sier han og legger til:

- Dette handler om at den nye ledelsen i Legeforeningen finner det opportunt å true med et annet regime.

Legeforeningen: - Vi tilbyr dialog
Leder i Allmennlegeforeningen, Trond Egil Hansen  sier Legeforeningen tilbyr dialog:

- Vi tilbyr dialog, og ønsker å hjelpe departementet frem til en bedre fastlegeordning. Vi forholder oss til at forslaget de kom med ikke vil gi det resultatet, og ikke vil være mulig å jobbe som fastlege under, sier Hansen til Dagens Medisin.

- Vi må forberede oss på hva vi skal gjøre dersom dialogen ikke fører fram. Vi tar ansvar for å gi befolkningen et godt allmennlegetilbud - også dersom departementet velger å ødelegge fastlegeordningen, sier han.

- Er dette opportunt fra Legeforeningens side, slik Breen hevder?

- Det er vanskelig å forstå hva han mener. Jeg synes det er rart at han som sentral helsepolitiker ønsker å avslutte dialogen nå. Men Legeforeningen tilbyr fortsatt dialog.

- Kunne dere ikke ventet med kritikken?

- Ikke så lenge vi ikke får mer informasjon fra departementet om en prosess som gir oss trygghet om fører fram til et fornuftig resultat.

- Men jeg håper han ombestemmer seg, sier Hansen.

Relaterte saker
Helsetilsynet slakter fastlegeforskriften

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!