Foto: Sonja I. Sjøli på Dagens Medisin Arena. Foto: Rune Thorstein

Tar debatten til Stortinget

Høyre-politiker Sonja I. Sjøli lover å ta debatten rundt kongressforbudet til Stortinget.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

- Jeg syns konsekvensene av kongressforbudet som kom frem under debatten er alvorlige. Det er én person som kan svare for dette, og det er statsråden. Jeg lover å ta dette opp i Stortinget. Da vil jeg be helseministeren om å klargjøre spørsmålet rundt arbeidsgiverens plikt til å videreutdanne, samt spørre henne om konsekvensene av kongressforbudet, sa Høyres stortingsrepresentant Sonja I. Sjøli under gårsdagens DM Arena i Oslo.

Der deltok Sjøli, som også er medlem av Helse- og omsorgskomitéen, i en paneldebatt. Sammen med Senterpartiets Kjersti Toppe, professor Tore Kvien, avdelingssjef ved revmatologisk avdeling på Diakonhjemmet, Alice Beathe Andersgaard, medisinsk direktør i Helse Sør-Øst og Unni Hjelmaas, administrerende direktør i Roche og styreleder i LMI, ga Sjøli verdifulle innspill i debatten rundt finansieringen av norske legers faglige oppdateringer i form av kongressreiser til utlandet.

Det var særlig arbeidsgiverens plikt til å sørge for legenes faglige oppdateringer som engasjerte Høyre-politikeren. Cecilie Risøe, seksjonsoverlege ved Oslo Universitetssykehus, ga under sitt foredrag en grundig orientering om lovverket.

- Jeg har virkelig fått øynene opp for disse spørsmålene. Jeg må si at jeg syns det er bekymringsfullt om det er uklare grenser i lovverket for arbeidsgiverens ansvar for etterutdanning. Dette kommer jeg til å ta med meg tilbake til Stortinget, uttalte Sjøli.

Det var over 100 påmeldte til DM Arena, som samlet både helsetopper, politikere, leger og legemiddelselskaper. Les mer om hva som ble diskutert i kommende utgave av Dagens Medisin.

Powered by Labrador CMS