Forskningspriser delt ut

Årets priser fra Melzerfondet er utdelt. Forskerne Siri Meyer og Ole Didrik Lærum har fått priser for fremragende forskningsformidling. Det er også delt ut to priser til yngre forskere.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.


Melzerfondet deler i år ut over 18 millioner kroner i forskjellige stipender og priser. 
To professorer
Årets Melzerpris for fremragende forskningsformidling er tildelt forskerne Siri Meyer og Ole Didrik Lærum. Formidlingsprisen er på 100.000 kroner til hver av forskerne.
Siri Meyer er professor i kunsthistorie ved Universitetet i Bergen og har blant annet ledet Ibsen 2006 Bergen. Hun har utgitt flere bøker og beveger seg på tvers av litterære sjangre.
Ole Didrik Lærum er professor ved Gades institutt på Universitetet i Bergen. Ifølge priskomiteen har han «gjennom flere tiår stått for en ekstraordinær og fremragende forskningsformidling».

To yngre forskere
Tom Eichele er tildelt Meltzerfondets pris for yngre forskere. 33-åringen fikk prisen på 100.000 kroner for sitt fremragende arbeid om hvordan hjernen bearbeider sensorisk informasjon.
Christian Jørgensen har også fått Meltzerfondets pris på 100.000 kroner for yngre forskere. 34-åringen har blant annet sett på hvordan store uttak av fisk kan endre fiskepopulasjoner genestisk. 
Les hele artikkelen i Dagens Medisin 09/08

Powered by Labrador CMS