TILTAK: – Tilsynsrapporten er forelagt styret, og tiltak er under utarbeidelse, skriver Administrerende direktør i Helseplattformen, Torbjørg Vanvik til Adresseavisen. Foto tatt i annen sammenheng: Guro Kulset Merakerås Foto:

TILTAK: – Tilsynsrapporten er forelagt styret, og tiltak er under utarbeidelse, skriver Administrerende direktør i Helseplattformen, Torbjørg Vanvik til Adresseavisen. Foto tatt i annen sammenheng: Guro Kulset Merakerås

Foto:

Adresseavisen: Arbeidstilsynet fant lovbrudd hos Helseplattformen

Arbeidstilsynet konkluderer i en tilsynsrapport med at det er alvorlige og omfattende brudd på arbeidsmiljøloven hos Helseplattformen.

Publisert

Adresseavisen meldte torsdag at Arbeidstilsynet skriver i en tilsynsrapport at det i april-mai i år, da Trondheim kommune innførte Helseplattformen, ble begått omfattende og alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven.

Avisen skriver at det blant annet ble funnet daglig arbeidstid på opptil 18 timer sammenhengende, at ansatte ikke hadde tid til pauser, og 119 overtidstimer på litt over en måned.

Forventer bedring

Arbeidstilsynet uttaler til Adresseavisen at bruddene på arbeidstidbestemmelsene anses som det mest alvorlige.

Noe av årsaken til lovbruddene kan være på fordi systemet i Helseplattformen leveres av det amerikanske selskapet Epic, som holder til i en annen tidssone.

– Vi har en soleklar forventning om at Helseplattformen jobber aktivt for å forbedre seg, sier seksjonsleder Harald Gran i Arbeidstilsynet til Adresseavisen.

Her kan du lese alle Dagens Medisins saker om Helseplattformen.

Jobber med tiltak

Administrerende direktør i Helseplattformen, Torbjørg Vanvik skriver til avisen at bruddene stammer fra «og-live»-perioden og innføring av journalsystemet i Trondheim kommune.

– Tilsynsrapporten er forelagt styret, og tiltak er under utarbeidelse, siteres Vanvik på.

Les også: Helseministeren: – Helseplattformen er en het potet

Dagens Medisin og Norsk helseinformatikk (NHI) er organisert under samme administrative ledelse. NHI har inngått en avtale med Helseplattformen om levering av Norsk elektronisk legehåndbok (NEL) til alle brukere av Helseplattformen.

Powered by Labrador CMS