Apotekforeningen og direktør for næringspolitikk Oddbjørn Tysnes framholder at apotekene allerede har fått henvendelser fra flere store kommuner om å bidra i vaksineringsarbeidet. Arkivfoto.

Foto:

Ber om at farmasøyter får rekvirere vaksine mot covid-19

Regjeringen foreslår at sykepleiere skal få rett til å rekvirere vaksiner mot covid-19. Det samme må gjelde for farmasøyter, mener Apotekforeningen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Dette kommer frem i foreningens høringssvar til Helse- og omsorgsdepartementets haste-høring om endringer i utleverings- og rekvireringsforskriften.

–  Bakgrunnen for at departementet foreslår at sykepleiere skal få rett til å rekvirere vaksiner mot coivd-19, er risikoen for at det kan bli mangel på helsepersonell som kan rekvirere vaksinene. Det er en bekymring apotekbransjen deler, heter det fra Apotekforeningen.

De framholder at apotekene allerede har fått henvendelser fra flere store kommuner om å bidra i vaksineringsarbeidet, blant annet fordi kommunene ser at det kan bli knapphet på helsepersonell til å organisere og utføre vaksineringen.

–  Å gi farmasøyter i apotek rekvireringsrett for covid-19-vaksine vil medføre betydelig forenkling og avlasting for fastleger og kommunal helsetjeneste. Rekvireringsrett for farmasøyter vil også innebære en forenkling for alle personer som vil bruke apotek som vaksinasjonssted, skriver foreningen, som for øvrig støtter forslaget om at sykepleiere skal få rekvireringsrett for covid-19-vaksiner.

Norges Farmaceutiske Forening (Farmaceutene) skriver i sitt høringssvar at de mener det ikke er noen faglige argumenter for at farmasøyter ansatt i kommunale virksomheter ikke skal kunne rekvirere etter å ha deltatt i samme opplæring som tiltenkt sykepleierne. 

– Og vi foreslår derfor at disse tildeles rekvireringsrett, heter det fra Farmaceutene.

Tidligere har både Høyre og Fremskrittspartiet tatt til orde for at farmasøytene skal kunne rekvirere koronavaksine.

Powered by Labrador CMS