MINDRE: Etter iherdig jobbing gjennom mange år, har man lykkes med å snu folks syn på antibiotikabruk. – Vi prøver å formidle budskapet om at mindre kan være bedre, bare på et annet område enn antibiotikabruk, sier Stefân Hjørleifsson som er spesialist i allmennmedisin, fastlege og forsker ved UiB.

– Den mest dyrebare institusjonen vi har bygget opp står på spill

Man må få bukt med unødvendig utredning og behandling – og det må skje fort – hvis man skal klare å bevare en sterk, offentlig helsetjeneste i Norge, mener initiativtakerne bak prosjektet Bærekraft på legekontoret.

Publisert Sist oppdatert

– Den offentlige helsetjenesten er i knestående nå. Vi risikerer en slags kollaps, fordi det offentlige helsevesenet klarer ikke ta unna nok. Vi går mot et stup og det skjer foran øynene våre. Det blir misnøye både blant befolkningen og helsearbeidere, og det sprer seg en oppfatning om at det offentlige helsevesenet ikke er godt nok, sier Stefân Hjørleifsson som er spesialist i allmennmedisin, fastlege og forsker ved Universitetet i Bergen. 

Vil du lese videre?

Registrer deg for å få tilgang til alt vårt pluss-innhold (du må registrere ny bruker selv om du allerede mottar våre nyhetsbrev).

DM Pluss for helsepersonell

0 kr

Gratis for helsepersonell ved å oppgi HPR-nummer.

Registrer deg

DM Pluss

49 kr

for de første 30 dagene, deretter 3.200 kr (eks. MVA) per år. Betal via kort og Vipps.

Registrer deg

Bedriftsabonnement



Ta kontakt med oss så skreddersyr vi løsning for deg og din bedrift.

Les mer

Powered by Labrador CMS