POSITIV UTVIKLING: – På et snaut halvår, fra august 2023 til januar 2024, har antall innbyggere uten fastlege sunket med nesten 25 000, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol. Her fotografert ved en annen anledning.

237 nye fastleger i 2023

Nye tall viser at det ble rekruttert 237 nye fastleger i 2023, noe som er syv ganger mer enn i 2021. For første gang på mange år går antallet nordmenn uten fastlege ned. – Tiltakene regjeringen har iverksatt, gjør at man rekrutterer mye bedre, sier Marte Kvittum Tangen.

Publisert Sist oppdatert

– Regjeringen har prioritert å løse fastlegekrisen med konkrete tiltak, og nå ser vi at flere piler peker riktig vei. Dette er jeg svært glad for. Vi tok over en fastlegeordning i krise. Nå er vi i gang med en historisk satsing på fastlegeordningen. På to år har vi styrket ordningen med over en milliard kroner, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol i en pressemelding.

Vil du lese videre?

Registrer deg for å få tilgang til alt vårt pluss-innhold (du må registrere ny bruker selv om du allerede mottar våre nyhetsbrev).

DM Pluss for helsepersonell

0 kr

Gratis for helsepersonell ved å oppgi HPR-nummer.

Registrer deg

DM Pluss

49 kr

for de første 30 dagene, deretter 3.200 kr (eks. MVA) per år. Betal via kort og Vipps.

Registrer deg

BedriftsabonnementTa kontakt med oss så skreddersyr vi løsning for deg og din bedrift.

Les mer

Powered by Labrador CMS