– Vi greier ikke å møte etterspørselen, sier direktøren for et dansk vikarbyrå som sender leger til Norge.

Foto: Colourbox

Danske leger vasser i jobbtilbud fra norske kommuner

Fastlegekrisen i Norge gir gode tider for danske leger. De vasser i jobbtilbud fra norske kommuner, ifølge danske vikarbyrå.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Lønn og jobbmuligheter for danske leger som vil jobbe i Norge er for øyeblikket historisk gode.

Dette er meldingen fra danske vikarbyråer, som sier de har store problemer med å møte etterspørselen fra Norge.

–  Utfordringen med legedekning i Norge minner om det vi ser i Danmark, men mye verre, sier Christian Hansen, som er administrerende direktør i det danske vikarbyrået Vikteam, til danske Dagens Medicin. (krever innlogg).

–  Vi får nå henvendelser fra kommuner over hele Norge. For eksempel har vi nå en del forespørsler fra Sør-Norge, som Kristiansand. Én kommune mangler hele syv leger. Det minner om utfordringene våre i allmennpraksis, sier Hansen. Selskapet hans har for øyeblikket et tosifret antall leger utleid til Norge.

Vikarbyrået Medflex forsyner også den norske fastlegeordningen med danske leger, og har samme klare melding:

–  Vi får flere henvendelser enn tidligere. Også fra mange kommuner vi ikke tidligere har samarbeidet med. Vi greier ikke å møte etterspørselen, sier Claus Christian Louring, administrerende direktør i Medflex til danske Dagens Medicin.

– Tjener to millioner

Avdelingsdirektør i KS, Åse Laila Snåre, viser overfor avisen til den norske trenden der antallet leger på fastlønn øker.

– Mange kommuner er gått over til fastlønn, og dette har økt de siste årene. Fast ansatte leger i Norge tjener i gjennomsnitt 1,1 millioner norske kroner i året. I de små kommunene har vi flere eksempler på en årslønn på to millioner kroner – og jeg har hørt om et eksempel på 3,5 millioner kroner, sier Snåre.

Flere danske leger
Den norske legeforeningen sier til Dagens Medicin at de ikke har tall på hvor mange danske allmennleger som er i Norge for å jobbe. I øyeblikket er det dog 617 yrkesaktive leger med dansk statsborgerskap og adresse i Norge. I 2001 var antallet 323, opplyser Legeforeningen.

Powered by Labrador CMS